Sivas'ta kendisini sadece saniyelik olarak gösterdi. İsveç'e kadar her yere uzanıyor. Ama hızla yok oluyordu

Sivas’a bağlı Zara ilçesinde, kendisini sadece saniyelik olarak gösteren nesli tehlike altında bulunan ve 'ormanın hayaleti' olarak bilinen vaşak görüldü. Onu gören vatandaşlar, anında cep telefonuyla görüntülerini yakalamayı başardı. İsveç'e kadar her yere uzanan ailesi, ne yazık ki son yıllarda hızla yok olmaya devam ediyor.

Sivas'ta kendisini sadece saniyelik olarak gösterdi. İsveç'e kadar her yere uzanıyor. Ama hızla yok oluyordu

Sivas’a bağlı Zara ilçesinde, dağlık alanda kendisini çok kısa bir süre gösteren nesli tehlike altında bulunan ve 'ormanın hayaleti' olarak bilinen vaşak görüldü. Onu gören vatandaşlar, anında cep telefonuyla görüntülerini yakalamayı başardı. İsveç'e kadar her yere uzanan ailesi, ne yazık ki son yıllarda hızla yok olmaya devam ediyor.

Sivas'ta kendisini sadece saniyelik olarak gösterdi. İsveç'e kadar her yere uzanıyor. Ama hızla yok oluyordu - Resim : 1

BACAĞINDAN YARALIYDI

Dağlık arazide kayaların arasında gezinen sol arka bacağından yaralı olan vaşak, daha sonra gözden kayboldu. İnsanlardan uzakta ormanlık ve kayalık alanlarda yaşayan vaşakların genelde Karadeniz, İç Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde yayılım gösterdiği biliniyor.

Sivas'ta kendisini sadece saniyelik olarak gösterdi. İsveç'e kadar her yere uzanıyor. Ama hızla yok oluyordu - Resim : 2