Bu nasıl vicdan! Sivas'ta talihsiz bebek doğduğu gün ölüme terk edildi

Sivas'ta vicdansızlığın bu kadarı da olmaz denilen bir olay yaşandı. Soğukta çıplak bir şekilde ölüme terk edilen isimsiz bebeğin cenaze namazında görevliler, gözyaşlarına boğuldu.

Bu nasıl vicdan! Sivas'ta talihsiz bebek doğduğu gün ölüme terk edildi

Sivas’ta 24 Kasım tarihinde eşinden boşanma aşamasındaki iki çocuk annesi N.G. (35) tarafından dünyaya getirildiği gün sokağa terk edilen bebek, hipotermi geçirip ölmüştü. Anne N.G. tutuklanırken, bebeğin cansız bedeni babasının tespit edilebilmesi için otopsiye alındı.

Bebek, 18 günlük süreç sonrasında bugün toprağa verildi. Doğduğu gün öz annesi tarafından ölüme terk edilen bebeğin ölümü kadar cenazesi de yürekleri dağladı.

 

Bu nasıl vicdan! Sivas'ta talihsiz bebek doğduğu gün ölüme terk edildi - Resim : 2

Cenazeye 6 kişi katıldı

Hastane morgundan belediye görevlileri tarafından alınan cenaze, Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürüldü. Ay Yıldız Camii'nde kılınan cenaze namazına belediye personeli ile birlikte 6 kişi katıldı.

 İmam bebeğe Mustafa adını verdi

İmam tarafından bebeğe Muhammet Mustafa adı verildi. Cenaze namazının ardından Muhammet Mustafa, bebek mezarlığına defnedildi.

Bu nasıl vicdan! Sivas'ta talihsiz bebek doğduğu gün ölüme terk edildi - Resim : 4

Dünyaya gözlerini açtığı ilk günde dondurucu soğukta çıplak bir şekilde ölüme terk edilen isimsiz bebeğin ismi de defin işlemini gerçekleştiren personel tarafından verildi.