Siyahi bebekleri timsahlara yem olarak atıyorlardı... Kan donduran bir olay bu

Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi insanların köle olarak kullanıldığı dönemlerde korkunç uygulamalar yapıldı. O uygulamalardan biri de siyahi bebeklerin timsahlara yem olarak kullanılmasıydı.

Siyahi bebekleri timsahlara yem olarak atıyorlardı... Kan donduran bir olay bu

Amerika Birleşik Devletleri'nin kanlı tarihinde insanları utandıran çok sayıda olay var. Bu olaylardan biri de siyahi bebeklerim timsahlara yem olarak kullanılması. Duyanları insanlığından utandıran olayın detayları da hayli ilginç. 

MESELE NE KADAR SIKLIKLA YAPILDIĞI

Ferris Eyalet Üniversitesi'nin içerisinde yer alan Jim Crow Irkçı Hatıra Müzesi'nde bununla ilgili bazı belgeler sergileniyor. Hatta, müze yetkilileri olayın gerçekliğini şu sözlerle ifade ediyor: 

Aslında mesele Afro-Amerikan bebeklerin timsah yemi olarak kullanılıp kullanılmadığı değil, asıl soru uygulamanın ne kadar sıklıkta yapıldığıdır. 

Fotoğrafta, siyahi bebeklerin nasıl yem olarak kullanıldığını anlatan bir çizim görülüyor.

"TİMSAHLARIN SERVİSİNE SUNULUYORLARDI" 

Üniversitenin resmi web sitesinde yer alan bilgiler bizi, çok eski zamanlara götürüyor; 1908 yılında Washington Times'ta yayınlanan bir makalede, hayvanat bahçesinde yaşanan olaylar anlatılıyordu. 

Yazıda, iki küçük siyahi çocuğun ziyaretçilerin önünde bir görevli tarafından, timsahların önüne doğru sürüklendiği ve timsahların "servisine sunulduğu" ifade ediliyordu.

Fotoğrafta Roanoke Daily Times gazetesinin 20 Haziran 1890 yılında olayı, "Timsahları Zenci Çocuklarla Besleme" başlığında bir haber yayınladığı görülüyor.