Skandal görüntüler ortaya çıktı! Askerler böyle bıraktı

Yunan askerinin göçmenleri yasa dışı yollarla sınırın Türkiye tarafına bıraktığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler Alman Der Spiegel dergisinde yayınlandı.

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Askerler böyle bıraktı

Yunan askerinin göçmenleri yasa dışı yollarla Türkiye tarafında bıraktığı görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntüler Türkiye'nin 'Yunanistan'ın mültecileri geri gönderdiği' iddiasını kanıtladı.

"Türkiyenin iddiasını kanıtlayan önemli belge"

"Bu görüntü aslında Türkiye'nin uzun zamandır üzerinde ısrarla üzerinde durduğu, Yunanistan'ın mültecileri geri gönderdiği iddiasını kanıtlayan önemli bir belge."

"Der Spiegel'in ulaştığı bu videoda, mültecilerin botlarla Yunanistan'dan Türkiye'ye götürüldüğünü görüyoruz."

"Steffen Lüdke isimli bir gazetecinin ulaştığı bir video, bir ajans tarafından deşifre edilmeye çalışıldı."

"Botların 4 metre boyunda olduğu, üzerinde asker kıyafetli kişiler tarafından alınan mültecilerin Türkiye tarafına geri getirildiğini görüyoruz."

Yunan ordusuna ait kıyafetler

"Lüdke, botta nakil yapan askerleri incelemiş. Bunların üzerindeki kıyafetlerin, Yunan ordusuna ait askeri kıyafetler olduğunun altını çiziyor. Ancak kıyafetlerde rütbe yok."

"Akla gelen, 'Bunlar Yunan askeri kıyafeti giyen başka birisi olabilir mi?' sorusunu da şöyle yanıtlıyor, 'Hayır olma ihtimali çok düşük. Bu naklin yapıldığı yere çok yakın bir yerde Yunan güvenlik güçlerinin gözetleme kulesi var. Onlar farkına varmadan o bölgede mültecilerin Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilmesi mümkün değil.'

 

Videoyu izlemek bile istemediler

"Der Spiegel muhabiri Lüdke, Yunan yetkilileri arıyor ama videoyu izlemek bile izlemiyorlar."

'Yunan yetkililer videoyu izlemiyor, herhangi bir açıklamada bulunmuyorlar. Bu da iddiaların doğrulanması konusunda önemli bir ipucu daha veriyor.'