Skandal iddia! O doktora 23 askere cinsel istismardan dava açıldı. Her detayı mide bulandırdı

ABD bu skandalla çalkalanıyor. ABD Ordusu 23 askere cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 37 yaşındaki askeri Doktor Michael Stockin’e bir yıl soruşturmanın ardından dava açtı. Bu son yılların en büyük istismar davası olarak adlandırılıyor.

Skandal iddia! O doktora 23 askere cinsel istismardan dava açıldı. Her detayı mide bulandırdı

Haber The Washington Post’a ait. Habere göre 37 yaşındaki Binbaşı Michael Stockin'e, ordu içinde bir yıl süren soruşturmanın ardından suç isnat edildi. Washington'daki Lewis-McChord Ortak Üssü'ndeki bir ağrı kliniğinde çalışan anestezi uzmanı Binbaşı Stockin'in 2022’nin şubat ayında hastaları tedavi etmesi yasaklanmıştı. Ordu Sözcüsü doktor aleyhindeki suçlamaların askeri hukuku ihlal ederek "istismar edici cinsel temas ve uygunsuz görüntüleme içerdiğini" söyledi.

Doktoru ihbar eden bir askerin anlattıkları ise mide bulandırdı. Ocak 2022’de tedavi olduktan sonra doktoru ihbar eden askerin anlattıklarına göre doktor pantolonunu indirmesini isteyip kendisine dokunmuştu. The Post, elde ettiği iddianamaye göre Binbaşı Stockin'in bu davada bir kez cinsel saldırıyla suçlandığını belirtiyor.

Doktorun avukatının The Independent'a yaptığı açıklama ise şu şekilde ‘Ordunun geçmişte cinsel saldırı vakalarını ele alış biçimine ilişkin Kongre ve Medyadan büyük baskıya gördüğü sır değil. Bence bu eleştirilerin çoğu abartı. Ordu, cinsel saldırı iddialarının peşine düşme konusunda birlikte çalıştığım adli yargı kurumlarının neredeyse hepsinden çok daha agresif. Bununla birlikte Ordu, Binbaşı Stockin'in masumiyet karinesiyle korunduğunu unutamaz ve sadece mağdur olduğu iddia edilenler için değil Binbaşı Stockin için de adil bir yargılama süreci sağlamak adına elinden gelen her şeyi yapmasını içtenlikle umuyorum. Ordu bu vakayı bir yıldan uzun süredir soruşturuyor ve savunmamızı gerektiği gibi hazırlayabilmemiz için Savunma Makamına yeterli zaman ve kaynak sağlanmalı’

Mağdurların avukatı Ryan Guilds ise The Post’a ordunun iletişim eksikliğinden derin endişe duyduğunu belirtti.