Skandal olay! The Sun muhabiri ortaya çıkardı: Türk doktor tarafından estetik ameliyata zorlandı!

The Sun gazetesi, Türkiye'deki estetik doktorlarının Britanya'da düzenledikleri tanıtım gezilerindeki rahatsız edici davranışlarını ortaya çıkardığına dair haber yaptı. İşte o haberin detayları..

Skandal olay! The Sun muhabiri ortaya çıkardı: Türk doktor tarafından estetik ameliyata zorlandı!

Britanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, Türkiye'deki estetik doktorlarıyla ilgili skandal bir iddia ortaya attı. 

The Sun, Türkiye'deki estetik doktorlarının, "Brazilian Lift" olarak bilinen kalça kaldırma operasyonu başta olmak üzere birçok estetik ameliyat işlemini indirimli fiyatlarla pazarlamak için Britanya'da yaptıkları tanıtım gezilerinde "rahatsız edici" davranışlarda bulundukları iddia edildi. 

5 BİN STERLİNLİK BİR AMELİYATA İKNA EDİLMEK İÇİN BASKI GÖRDÜ!

Londra'nın merkezinde Regent's Park'ta bulunan Holiday Inn otelinde düzenlenen Ekol Uluslararası Hastaneleri tanıtım gezisinde The Sun'ın 'gizli görevdeki' muhabiri, rahatsız edici bir otel odası konsültasyonunun ardından olası riskleri hakkında bilgilendirilmediğini söylediği 5 bin sterlinlik bir ameliyata ikna edilmek için baskı gördüğünü iddia etti. 

Kısıtlı İngilizceye sahip bir Türk doktorla görüştüğünü belirten muhabir, kendisine ciddi indirimler ile baskı uygulandığını belirtti. Bir hukuk uzmanı, doktorun aceleyle gerçekleştirdiği muayenenin "ciddi klinik suistimal" anlamına geldiğini söyledi.

"TÜRK DOKTORLAR YASAL BOŞLUKLARDAN YARARLANIYORLAR"

The Sun ilgili haberinde, "Sağlık turizminin karanlık dünyasına ilişkin araştırmamız, Türk doktorların yasal boşluklardan yararlanarak Birleşik Krallık'taki tıbbi tanıtımlarda insanlara baskı yaptığını ortaya çıkardı" diye yazdı. 

34 yaşındaki kız kardeşi Sophie'nin 2022 yılında Türkiye'de gerçekleşen bir kilo verme ameliyatı sonrasında hayatını kaybettiğini söyleyen Aimee Hunt, “Cerrahların buraya gelerek potansiyel müşteriler bulabilmek için iş çığırtkanlığı yapmaları inanılmaz" diye konuştu. 

Britanya'da lisans sahibi olmadan muayene gerçekleştirmek, ilaç yazmak, enjeksiyon gerçekleştirmek veya ameliyat yapmak yasa dışı. 

Otelde Dr. Serkan Süleyman Aslan ile görüştüğünü belirten The Sun muhabiri, kendisine ilk etapta tercüman çağırılmadığını, daha sonra ısrar üzerine gelen tercümanın da kendisini operasyonun olası riskleri hakkında bilgilendirmediğini ve kendisinin tıbbi geçmişi hakkında bilgi edinilmediğini söyledi. 

Kendisine aniden ve bir perde olmadan soyunması talimatı verildiğini anlatan muhabir, baskı ile çeşitli ikna ve satış stratejilerine maruz kaldığını belirtti.

Türkiye'de ilgili operasyondan sonra meydana gelen 7 İngiliz ölümünün hiçbirinin Ekol hastanelerinde gerçekleşmediğini ve operasyonları Dr. Aslan'ın yapmadığı belirtildi. 

"TERCÜMANIN ÖNÜNDE SOYUNMAM GEREKTİĞİNİ FARK ETTİĞİMDE DEHŞETE DÜŞTÜM"

Kendisine uçuş, otel ve ameliyatı içeren 5 bin sterlinlik bir paketi hemen kabul etmesi halinde 200 sterlinlik bir indirim daha teklif edildiğini anlatan muhabir şöyle konuştu:

"İnsanların bu tanıtım gezilerinden sonra ödeme yapmayı kabul etmeleri şaşırtıcı değil, çünkü en başından beri operasyonu kabul etmem için baskı altındaydım. Bu işlemi neden istediğime dair hiçbir soru sorulmadı ve içerdiği riskler hakkında kesinlikle konuşulmadı. Cerrahın ve tercümanın önünde soyunmam gerektiğini fark ettiğimde dehşete düştüm. Külotumu indirdiğinde kendimi ihlal edilmiş hissettim. Bundan sonra neye dokunabileceği hakkında hiçbir fikrim yoktu." 

Türkiye'de estetik operasyonlar geçiren ve komplikasyonlar yaşadıklarını belirten İngilizlerin, The Sun'ın haberi sonrasında "Türk doktorların çaresiz insanları inanılmaz tekliflerle kör ettikleri tanıtım gezileri düzenlemelerini engellemek için daha fazlasının yapılması gerekiyor" şeklinde konuştukları belirtildi.