Skandal sahne! Dizi tepkiler sonrası RTÜK'ün radarına girdi

Kanal D'nin yeni dizisi Taş Kağıt Makas, RTÜK'ün radarına girdi. Dizide sıraya dizilen 4 kadına, köpek gibi havlamalarının söylenildiği sahne, sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Aşağılayıcı unsurların yer aldığı ve kadın düşmanlığı yapıldığı yönünde gelen şikayetler sonrası RTÜK, diziyle ilgili inceleme başlattı. 

Skandal sahne! Dizi tepkiler sonrası RTÜK'ün radarına girdi

Kanal D'nin, başrollerinde Ozan Güven, Ekin Koç, Serra Arıtürk, Hande Ataizi, Burak Yörük ve Hüseyin Avni Danyal'ın yer aldığı yeni dizisi Taş Kağıt Makas, ortalığı ayağa kaldırdı.

Dizide, oyuncu Burak Yörük'ün canlandırdığı Fecir karakterinin sıraya dizilen dört kadına, "Bu kaba döktüğüm içkiyi sokak köpeği gibi içen kişi arabayı alır. Sokak iti gibi havla" dediği sahne izleyicilerin tepkisine yol açtı. 

Aşağılayıcı unsurların yer aldığı ve kadın düşmanlığı yapıldığı yönünde gelen şikayetler sonrası RTÜK, diziyle ilgili inceleme başlattı. 

Sosyal medya hesabı X'ten açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Kadın istismarı içeren ve kadınlarımızı aşağılayan yapımlar merceğimizde. Birçok kez ifade ettiğimiz üzere kadınlar ve çocuklar kırmızı çizgimizdir. Bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceğiz. Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem vatandaşlarımızın hem de duyarlı STK'larımızın tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. 

Skandal sahne! Dizi tepkiler sonrası RTÜK'ün radarına girdi - Resim : 1