Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı! Hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi!

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Açılan ateş sonucu karnından vurulan Fico, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Başbakan Fico, başkent Bratislava'ya nakledildi. Hükümet ofisinden yapılan açıklamada, Fico'nun hayati tehlikesinin olduğunu açıkladı.

Slovakya'da kabine toplantısının ardından silah sesleri duyuldu. Saldırıda Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun vurulduğu bildirildi.

Olay, başkent Bratislava'nın yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında meydana geldi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı! Hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi! - Resim : 1

AMBULANS HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

Saldırgan tarafından dört el ateş edilirken, bir kurşun Başbakan Fico'ya isabet etti. 59 yaşındaki Başbakan için ambulans helikopter gönderildi.

CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA 

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, Başbakan Fico’ya yönelik silahlı saldırıyla ilgili “Bugün Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yapılan ve mümkün olan en güçlü ifadelerle kınadığım acımasız ve pervasız saldırı beni tamamen şok etti. Bu kritik anda kendisine güç ve hızlı iyileşme diliyorum. Düşüncelerim onun ailesi ve yakınlarıyla birlikte” açıklamasını yaptı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı! Hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi! - Resim : 2

BAŞKENTE NAKLEDİLDİ

Hastane müdürü, yaralı başbakanın başkent Bratislava'ya nakledildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, yaptığı açıklamada, Başbakana suikast girişimi yapıldığını doğrulayabilirim" dedi ancak Fico'nun durumu hakkında bilgi vermedi. 

BİLİNCİ YERİNDE 

Hastane sözcüsü ise başbakanının Handlova Hastanesi'ne götürüldüğünde bilincinin yerinde olduğunu, kurşun yaraları için tedavi edildiğini ve yaşam fonksiyonlarının stabil hale getirildiğini açıkladı.

Fico'nun, buradaki tedavisinin ardından üst düzey bir hastaneye nakledildiğini sözlerine ekledi.

TEPKİLER GECİKMEDİ

Çekya Başbakanı Petr Fiala da Fico'nun vurulması haberinin şok edici solduğunu söyleyerek, acil şifa diledi. 

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Slovakya'dan gelen haberlerin "şok edici" olduğunu, düşüncelerinin Fico ile olduğunu söyledi.

Macaristan Başbakanı Victor Orban, sosyal medya platdormu X'te yaptığı açıklamada, "Dostum, Başbakan Robert Fico'ya yönelik menfur saldırı karşısında derin bir şok yaşadım" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Şiddetin Avrupa siyasetinde yeri yok" açıklamasını yaptı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "Korkunç haberi duyunca şok olduk, tüm düşüncelerimiz Fico ve ailesiyle" diye konuştu.