Slovenya’yı sel felaketi vurdu, ligler ertelendi! Galatasaray’ın Ljubljana maçı ertelenecek mi?

Slovenya’da etkili olan sağanak yağışların beraberinde getirdiği sel felaketi sonrası Ljubljana'nın 20 kilometre kuzeybatısındaki Skofja Loka'da 100’den fazla bina sular altında kaldı. Sel felaketinde can kayıpları yaşanırken ligler felaket nedeniyle ertelendi. Bu durum Galatasaray’ın 8 Ağustos’ta Olimpija Ljubljana ile oynayacağı maçın iptal edilip edilmeyeceği sorusunu akıllara getirdi.

Slovenya’yı sel felaketi vurdu, ligler ertelendi! Galatasaray’ın Ljubljana maçı ertelenecek mi?

Slovenya, sağanak yağışın ardından meydana gelen sel felaketi ile boğuşuyor. Ülkenin kuzeyinde ve batısında meydan gelen selin vurduğu Kamnik kasabasında bir kadın, Kranj kenti yakınlarındaki dağlık alanda ise 2 olmak üzere 3 kişinin cansız bedeni bulundu.  

Slovenya’yı sel felaketi vurdu, ligler ertelendi! Galatasaray’ın Ljubljana maçı ertelenecek mi? - Resim : 1

CAN KAYIPLARI ARAŞTIRILIYOR

Polis Maja Adlesic 3 kişinin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamnik'teki ölüme sel neden olurken, Kranj kenti yakınlarındaki dağlık bölgedeki ölümlere yıldırım çarpması neden olmuş olabilir. Ölümlerin nedenleri araştırılıyor” dedi.

Slovenya’yı sel felaketi vurdu, ligler ertelendi! Galatasaray’ın Ljubljana maçı ertelenecek mi? - Resim : 2

EVLERDE KALINMASI İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Sel nedeniyle yolların ve köprülerin kapandığı ülkede Slovenya Çevre Dairesi Hava Durumu uyarısını en yüksek seviyeye çıkardı. Şiddetli yağışların süreceğini ifade eden yetkililer nehirlerde taşkın yaşanma ihtimaline karşı vatandaşlara evde kalın çağrısı yaptı. Yetkililer ayrıca, Celje şehrinde yer alan Savinja Nehri kıyısındaki yaşayan binlerce kişinin tahliyesi için çalışmalara başladı.

Slovenya’yı sel felaketi vurdu, ligler ertelendi! Galatasaray’ın Ljubljana maçı ertelenecek mi? - Resim : 3

LİGLER ERTELENDİ

Özellikle sel felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar sürerken Slovenya Ligi'nde bu hafta oynanacak tüm maçlar ertelenmesi, sarı kırmızılı takımın maçının ertelenip ertelenmeyeceğinin merak edilmesine yol açtı.

Slovenya’yı sel felaketi vurdu, ligler ertelendi! Galatasaray’ın Ljubljana maçı ertelenecek mi? - Resim : 4

GALATARAY’IN MAÇI ERTELENİR Mİ?

Felaketin yoğun olarak yaşandığı Kamnik kasabasının Ljubljana'ya 20 kilometre uzaklıkta olması Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 3.Ön Eleme Turu’nda 8 Ağustos Salı günü başkent Ljubljana'daki Stozice Stadı'nda Olimpija Ljubljana ile oynayacağı maçın durumun akıllara getirdi.

GÖZLER UEFA’DA

UEFA, 8 Ağustos Salı günü oynanacak olan maçın durumu hakkında açıklama yapmazken gözler verilecek karara çevrildi. Öte yandan UEFA, ilk maçı İstanbul'da rövanşı ise Ljubljana’da oynatma yönünde karar alabilir.