Sofralarımıza sarı sarı gelen meyve aslında bu aşamalardan geliyor... Tek tek toplanıyor gerçek rengi sarı değil

Sofralarımıza sarı sarı gelen meyve aslında bu aşamalardan geliyor. Yerli halk tarafından dalından tek tek toplanan sevilen meyvenin gerçek rengini görünce çok şaşıracaksınız... İşte o meyvenin sararması için geçtiği işlemler.

Sofralarımıza sarı sarı gelen ve yaz kış sevilerek tüketilen potasyom zengini muz aslında bu aşamalardan geçiyor. Her birisi dalından kopartılan ve bir sürü işleme tutulan şifa kaynağı lezzetli meyvenin gerçek rengini görünce çok şaşıracaksınız. 

MUZ DALINDAN SOFRAMIZA GELMİYOR

Her mevsim sevilerek tüketilen ve sofraların vazgeçilmezleri arasında gösterilen muzun faydaları saymakla bitmez. İşte sofralarımıza gelen ve potasyum kaynağı olan o meyvenin geçtiği aşamalar.

Köylüler tarafından ağaç dallarından teker teker sökülerek alınan yeşil renkteki muzlar önce özenle yapraklarından arındırılıyor sonrasında ise özenle kazılan kuyuların içine yerleştirip etrafı bir koza gibi sarılıyor. Bir süre toprak içinde sıkı sıkıya sarılmış vaziyette saklanan yeşil muzlar kuyudan çıktıktan sonra ise sarı rengine dönüyor.

 

Sofralarımıza sarı sarı gelen meyve aslında bu aşamalardan geliyor... Tek tek toplanıyor gerçek rengi sarı değil - Resim : 1