Sofraların sevilen ismi hamsi Balıkesir'de kapış kapış gidiyor

Sofraların en çok sevilen ve en çok tercih edilen balıklarından birisi olan hamsiye Balıkesir'de ilgi büyük. Sezonun en çok satan balığı hamsi  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde kapış kapış gidiyor.

Sofraların sevilen ismi hamsi Balıkesir'de kapış kapış gidiyor

Kış mevsiminin en çok tercih edilen ve sevilen balıklarından hamsi Balıkesir'de yok satıyor.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde kapış kapış giden hamsiler hem fiyatı ile hem de lezzeti ile vatandaşın ilgi odağı haline geldi. 

SICAKLIĞIN DÜŞMESİ İLE HAMSİ YAĞLANARAK DAHA LEZZETLİ HALE GELDİ

Marmara Bölgesi’ne ilk karın düşmesi ve buna bağlı olarak deniz suyu sıcaklığının düşmesi ile beraber hamsi balığı hem bollaştı hem de yağlanarak lezzetli ve iri hale geldi. Bu durum hamsi balığını vatandaşın ilk tercihi yaptı.

Bandırma Su Ürünleri Hali’nde tezgahları bolca süsleyen hamsi balığının kilosu şu an 100 liraya satılıyor ancak ilerleyen günlerde fiyatların düşeceği belirtiliyor.

 

Sofraların sevilen ismi hamsi Balıkesir'de kapış kapış gidiyor - Resim : 1

''İLERLEYEN TARİHLERDE HAMSİNİN FİYATI DÜŞECEKTİR''

Balıkçı Semih Gargı, “Mevsimin ilk karı yağdı ve deniz suyunun sıcaklığı düştü. Hamsi balığı lezzetlendi. Hamsi Türkiye'nin her tarafında, Karadeniz'den Ege’ye kadar bütün sahil kasabalarında, denize çıkan balıkçılar tarafından bol miktarda getiriliyor. İlerleyen günlerde tezgahlarda fiyatlar düşecektir. Vatandaşın en çok tercih ettiği balık şu an hamsi. Hamsi hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor. Allah denize zeval vermesin. Herkesi balık yemeye davet ediyoruz” dedi.

 

Sofraların sevilen ismi hamsi Balıkesir'de kapış kapış gidiyor - Resim : 2