Sofralık zeytinin hasadına başlandı, fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde zeytin hasadı için kollar sıvandı. Sofralık zeytinde Türkiye'nin önemli ilçelerinden birisi olan Sarıgöl bu sezonda zeytin üretimine hızla başladı. Bu yıl düşük olması beklenen rekolteye rağmen fiyatların yüksek olması üreticinin yüzünü güldürdü.

Sofralık zeytinin hasadına başlandı, fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor

 Sofralık zeytinde Manisa'nın önemli merkezlerinden birisi olan Sarıgöl ilçesinde zeytin hasadına başlandı. Bu yıl düşük olan rekolteye rağmen fiyatların yüksek olması üreticinin yüzünü güldürdü. 

Sofralık üzümde Manisa'nın en önemli ilçeleri arasında yer alan Sarıgöl'de bu yıl zeytin hasadı da başladı. İlçenin merkez ile birlikte Afşar, Karacaali, Emcelli, Çavuslar, Kızılçukur ve Selimiye mahallerinde üreticiler zeytin bahçelerine girerek, zorlu mesaisini sürdürüyor.

BU YIL MEVSİMSEL ŞARTLARDAN DOLAYI VERİM DÜŞÜK

Bu yıl mevsimsel şartlar sebebiyle rekoltenin düşük olduğu belirtilirken, alım fiyatları ise üreticinin yüzünü güldürdü. Sarıgöl Karacaali Mahallesi'nden zeytin alımı yapan Selçuk Kır, kalitesine göre zeytinin kilogram fiyatlarını şöyle sıraladı: "Duble 90 lira, 1 numara 70 lira, 2 numara 60 lira, 3 numara 50 lira, 4 numara 40 liradan alım yapmaktayız. Bu yıl günde, bin 250 kilogram zeytin alımı yapmayı düşünüyoruz. Geçen yıl sezon boyunca 250 ton alım yaptık.

Bu yıl ise 65 ton dolayında olacak gibi duruyor. Rekolte gerçekten çok düşük" dedi. Öte yandan diğer alım merkezlerinde duble zeytinin kilogram alım fiyatının 100 lira olduğu ifade edildi.

 

Sofralık zeytinin hasadına başlandı, fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor - Resim : 1