Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak

Hafta boyunca balkanlardan gelen soğuk hava ülke genelinde etkili olmuştu. Gelecek haftadan itibaren sıcaklıkların 10 derece artması bekleniliyor. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerdeki hava durumları

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası geçtiğimiz günlerde ülke genelinde etkili olmuştu. Önümüzdeki hafta başta batı bölgeler olmak üzere hava sıcaklıklık mevsim normallerinin üzerine çıkıyor.

Pazar İstanbul çoğunlukla bulutlu, 11 derece. Lodos orta hıza sahip. Pazartesi hava daha rüzgârlı olacak. Ankara biraz bulutlu ve soğuk, öğle 5, gece -1 derece. İzmir'de Körfez ve Ödemiş kesiminde pus oluşacak, sıcaklık 16 derece. Bursa bulutlu 13, Antalya az bulutlu 17 derece.

Marmara'da rüzgar biraz sert, hava cumartesiden daha bulutlu. Edirne 14, Balıkesir 13, Sakarya 12 derece. Pazartesi rüzgar kuvvetlenecek.

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 1

İç Anadolu'da yine don var. öğle Eskişehir 7, Sivas 5, Niğde 4 derece. Gece ise Sivas -4, Kayseri -5 dereceye iniyor. Pazartesi Sivas-Yozgat tarafına kar yağacak.

Ege'de güneş görülse bile rüzgarın zayıflaması çoğu yerde pusa da neden olacak. Muğla 12, Manisa 14, Afyon 8, Bodrum 16 derece. Yeni hafta ise ılık geçecek.

Akdeniz'de sahiller bulutlu, Hatay, Kahramanmaraş ve Güneydoğu'da gün içinde kısa süreli yağmur geçişleri olacak. Adana 16, Kahramanmaraş 10, Diyarbakır ve Gaziantep 7 derece. Yağış pazartesi de sürecek.

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 2

Karadeniz bulutlu, Bolu-Kastamonu arasına kısa süre yağmur ve sulu kar yağacak. Bölgede pazartesi kuvvetli yağış bekleniyor. Bolu 5, Samsun ve Trabzon 12 derece.

Doğu Anadolu bulutlu Van, Bitlis tarafı hafif kar yağışlı. Erzurum -2, Malatya 8 derece. Pazartesi kar bölge geneline yayılacak.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya ve Kars dışında), Güneydoğu Anadolu ile Çankırı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 3

Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

4.2.2024 PAZAR HAVA DURUMU

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 4

5.2.2024 PAZARTESİ HAVA DURUMU

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 5

6.2.2024 SALI HAVA DURUMU

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 6

7.2.2024 ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 7

8.2.2024 PERŞEMBE HAVA DURUMU

Soğuk hava etkisini kaybediyor: Batıda havalar ısınıyor! Sıcaklıklar 10 derece artacak - Resim : 8