Soğuk havalar cildinizi teğet geçecek! Bu yöntemle cildiniz 365 gün boyunca yumuşak ve parlak kalacak...

Soğuk kış aylarının gelmesiyle, cilt problemleri ortaya çıkmadı başladı. Cildimiz her zaman neme ihtiyaç duyar. Uzmanlar soğuk kış aylarının artık cilde zarar vermeyeceğini açıkladı. Bu yöntemle cildiniz 365 gün boyunca yumuşak ve parlak kalacak...

Soğuk havalar cildinizi teğet geçecek! Bu yöntemle cildiniz 365 gün boyunca yumuşak ve parlak kalacak...

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte cildinizi asla nemsiz bırakmamanız gerekir. Nemsiz kalan cilt soğuk havalara karşı güçsüzleşir. Kışın gelmesiyle cilt sorunlarda artışlar yaşanabiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, soğuk havalarda cilt bakımının nasıl olması gerektiğini sizler için anlatıyor. İşte, tüm detaylar...

Soğuk havalar cildinizi teğet geçecek! Bu yöntemle cildiniz 365 gün boyunca yumuşak ve parlak kalacak... - Resim : 1

Soğuk hava cilt sağlığını olumsuz etkiler

Soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve soba kullanımı ve havasız ortam kış aylarında cilt sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kış aylarında; cilt kuruluğu, soyulma, egzama ve sedef hastalığı yaşanan problemlerin başında gelmektedir.

Mevsim değiştikçe cilt bazı değişikliklere uğrayacaktır. Bu nedenle günlük cilt bakımında mevsime göre çeşitli ayarlamalar yapılması gerekir. Sonbahar ve kış aylarında güneş koruyucu ve nemlendirici kullanmaya devam etmek önemlidir. Bu aylarda, cildimiz kızarma, kırışma ve lekelenmeye eğilimlidir.

Soğuk havalar cildinizi teğet geçecek! Bu yöntemle cildiniz 365 gün boyunca yumuşak ve parlak kalacak... - Resim : 2

Nem ve derinlemesine temizlik için ne yapabiliriz?

Yaşlanma karşıtı bir bakım yöntemi olan hydrafacial; cilt yenilenmesi, akne ve leke tedavisi için tercih edilen işlemdir. Vakum yöntemi cildi derinlemesine temizlemek için kullanılır ve enjeksiyon veya benzeri ekipmanları içermez, tamamen ağrısız ve acısızdır. Geliştirilmiş teknolojisi sayesinde cilde zarar vermeden cilt yenilenmesini sağlayabilir. Bu, daha sağlıklı, daha parlak, daha nemli ve daha genç görünen bir cilde sahip olmak isteyenler tarafından sıklıkla sevilen bir uygulamadır.

Hydrafacial uygulaması oldukça basittir. İlk adım, tedavi edilecek kişinin cilt tipine uygun bir temizleyici seçmektir. Cilt yüzeyini ve gözenekleri yumuşatılır ve cilt vakumlanır. İkinci aşamada cilt tiplerine ve problemlerine özel olarak seçilen çözümler cildi besler. Radyofrekans başlığı sayesinde uygulanan solüsyon cilde iletilir. Bu işlemde kullanılan solüsyon, cildi nemlendirmek, onarmak ve yenilemek için kollajen yapısını aktive edebilen peptitler, antioksidanlar ve hyalüronik asit içerir. Darbe etkisi yaratmak için solüsyonu cilt üzerinde tutmak için bir soğutma başlığı kullanılır. Son aşamada ise LED tedavisi uygulanarak cilt dokusu uyarılır. Bu işlem gözenekleri sıkılaştırabilir ve uzun süre koruyabilir.

Hydrafacial, her yaştan kadın ve erkek için güvenlidir ve ilk seansta önemli bir fark yaratır. Genellikle her iki haftada bir uygulama yapılaması önerilir. Düzenli seanslar ile cildiniz yılın her günü temiz, sağlıklı ve canlı görünecektir.

Soğuk havalar cildinizi teğet geçecek! Bu yöntemle cildiniz 365 gün boyunca yumuşak ve parlak kalacak... - Resim : 3

Nem aşısı ile kırışıklıklar önlenebilir

Nem aşısı, cildin daha dinç ve genç görünmesi için hyalüronik asit, antioksidanlar ve vitaminlerin deri altına enjekte edildiği bir uygulamadır. Cildi derinlemesine nemlendirmek için hemen uygulanır. İçeriğindeki hyalüronik asit sayesinde güçlü ve uzun süreli nemlendirme sağlar, cildi çevresel koşullardan ve yaşlanmadan korur. Nem aşıları yaşlanmayı önlemek için kullanılır ve ayrıca tek başına veya cilt yenileme programları ile birlikte kullanılabilir. Hyalüronik asit, su tutma kapasitesi çok yüksek bir molekül olduğundan, kırışıkların oluşmasına engel olur. Hyalüronik asit derin dokulara güçlü bir nemlendirme sağlar, yaşlanmaya neden olan tüm kayıpları önler ve yaşlanmanın cilt üzerindeki geçmişteki olumsuz etkilerini onarır.