Soğuk havalardan doğal yollarla korunmak için herkes onu tercih etmeye başladı

Kasım ayının ortalarına geldiğimiz son günlerde iyiden iyiye soğumaya başlayan havalar vatandaşları kış için telaşlandırmaya başladı. Eskişehir'de sert ve uzun geçeceği düşülen kış için doğal ve şifalı yollar arayan vatandaşlar çareyi kan ve şifa kaynağı pekmezlerde arıyor.

Soğuk havalardan doğal yollarla korunmak için herkes onu tercih etmeye başladı

Eskişehir'de yaşayan vatandaşlar soğuyan havalara karşı korunmak için çareyi pekmezde aramaya başladı. 

Eskişehir’de kış aylarıyla birlikte havalar soğurken, hastalanan vatandaşların sayısında artış olduğu gözlendi. Bu artışın önüne geçilebilmesi için insanlar birçok yöntem deniyor.  

ŞİFA KAYNAĞI PEKMEZLERİN HER ÇEŞİDİ AYRI İLGİ GÖRÜYOR

Bu yöntemlerden birisi de pancardan elde edilen pekmez oluyor. Dükkanında pekmeze de yer veren esnaf , kışın getirdiği hastalıklardan korunmak için pekmez tüketilmesini tavsiye etti. Kentte yaklaşık 33 yıldır pekmez satışı yapan 68 yaşındaki esnaf , “Pekmez, içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadan üretilen doğal bir üründür. Pekmez olarak 4 farklı çeşit pekmez satıyoruz. Birincisi üzüm, ikincisi keçi boynuzu, üçüncüsü dut, dördüncüsü ve litresi 120 liradan satılan Eskişehir Bozhöyük yörelerinde birkaç senedir üretilmeye başlayan pancar pekmezi. Pekmez; kansızlığa, demir eksikliğine ve bağırsak tembelliğine iyi gelir” ifadelerine yer verdi.

 

Soğuk havalardan doğal yollarla korunmak için herkes onu tercih etmeye başladı - Resim : 1

''PEKMEZİ EN ÇOK TAHİNLE KARIŞTIRARAK TÜKETİYORLAR''

Pekmezin şifa kaynağı olmasının yanı sıra nasıl tüketildiğine dair bilgi veren Ahmet Ünlü, şöyle devam etti: “Pekmezi en çok tahinle karıştırıp tüketiyorlar. Bazı yörelerde yoğurtla karıştırıyorlar. Bazı insanlar, pekmezden komposto yapıyorlar. Bunun yanında tahin tüketimi daha fazla. Çünkü tahinin girmediği hemen hemen sofrada bir şeyi yok.”

 

Soğuk havalardan doğal yollarla korunmak için herkes onu tercih etmeye başladı - Resim : 2