İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; Ufuk Bayraktar 8 Temmuz 2025 tarihinde Cihangir'deki 'Casius Atioch Kitchen' isimli restorana gitti.
Burada bir süre oturduktan sonra iş yeri sahibi Ahmet Pehlivan'a toplantı yapmak istedi. Bunun üzerine iş yeri sahibi Pehlivan, şüpheliler Ufuk Bayraktar ve beraberindeki Volkan Akbaş’ın yanına gitti. Ufuk Bayraktar, telefon ekranında bulunan "Kartlar yeniden dağıtılıyor oyunda biz de varız" şeklindeki yazıyı Ahmet Pehlivan’a gösterdi.
Ardından ise "Bu işletmeye çökmeye çalışıyorlar, mahallemizin gençleri burayı korusun, siz onlara haftalık 25 bin TL para verin, onların Whatsapp grupları var, bütün mahalle bu çocukların, ben onlar para kazansın diye söylüyorum" dedi.
İddianameye göre, Ahmet Pehlivan bunu kabul etmeyince Ufuk Bayraktar parada indirim yaparak 10 bin TL’ye kadar düşürdü. Ardından iş yeri sahibi Ahmet Pehlivan, kendilerini polisin koruyacağını söyleyerek teklifi tekrar reddetti. Bunun üzerine Ufuk Bayraktar ve yanındaki Volkan Akbaş "Sonra görüşeceğiz" diyerek mekandan ayrıldı.
İddianamede olaydan sonra 20 Ağustos 2025 günü Ufuk Bayraktar ve Volkan Akbaş’ın tekrar aynı mekana gittikleri anlatıldı. Ufuk Bayraktar bu kez sinirliydi, Ahmet Pehlivan ile konuşmak istediğini söyledi. Olumsuz yanıt alınca ise "Seni burada barındırmayacağım, görürsün" diyerek Pehlivan’a saldırıp yumruk attığı ileri sürüldü.
OCAK AYINDA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre; oyuncu Ufuk Bayraktar'a, Beyoğlu’nda bir restorandan haraç istediği iddiasıyla “İş yerinde birden fazla kişiyle yağma” suçundan 7,5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bayraktar, 14 Ocak 2026'da İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.