Rusya, Elon Musk'ın uydularını uzayda vurabilir!

Birleşmiş Milletler Silahsızlanma İşleri Ofisi (UNODA) çalışma grubundaki bir Rus yetkili, Elon Musk'ın Starlink uydularının Rus tehdidi altında olduğunu açıkladı.

Rusya, Elon Musk'ın uydularını uzayda vurabilir!

Bir Rus diplomat, Ukrayna'da geniş bant erişimi sağlayan Starlink'e atıfta bulunan
açıklamasında, sivil uyduların meşru askeri hedefler olabileceğini söyledi. Rus yetkili, Birleşmiş Milletler'e yaptığı açıklamada, sivil uyduların "misilleme için meşru bir hedef haline gelebileceğini" söyledi.

Rusya, Elon Musk'ın uydularını uzayda vurabilir! - Resim : 1

Birleşmiş Milletler Silahsızlanma İşleri Ofisi (UNODA) çalışma grubunun Rus Delegasyonu Başkanı Konstantin Vorontsov'un 12 Eylül'de toplantıda açıklamalarda bulundu. BM'nin web sitesinde paylaştığı bu açıklamada Vorontsov'un "Dış uzay teknolojilerinin zararsız kullanımının ötesine geçen ve Ukrayna'daki olaylar sırasında belirginleşen son derece tehlikeli bir eğilimin altını çizmek isteriz. Yani ABD ve müttefikleri tarafından ticari altyapı dahil sivil unsurların uzayda askeri amaçlar için kullanımı. Görülen o ki, meslektaşlarımız bu tür hareketlerin askeri sorunlara yol açabileceğinden habersizler. Yarı sivil altyapı, misilleme için meşru bir hedef haline gelebilir" dediği öğrenildi.

Rusya, Elon Musk'ın uydularını uzayda vurabilir! - Resim : 2

Rusya, inşa edeceği kendi uzay istasyonunu ilk kez Dünya ile paylaştı
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali geniş bant ağlarını bozduktan sonra SpaceX'in Starlink bölümü Ukrayna'ya uydu terminalleri göndermiş ve ABD bu çaba için fon sağlamıştı. Uydu internet erişimi Ukrayna'nın Rus kuvvetlerine karşı askeri operasyonlarında faydalı oldu.

Rusya, Elon Musk'ın uydularını uzayda vurabilir! - Resim : 3

SpaceX CEO'su Elon Musk, Mart ayında, uzaydaki uydulardan ziyade yerdeki kullanıcı terminallerine atıfta bulunsa da, Rusya'nın Ukrayna'daki Starlink ekipmanına saldırma olasılığının "yüksek" olduğu konusunda yetkilileri uyarmıştı. Bir Rus siber saldırısı, savaş başladığında Viasat tarafından sağlanan uydu hizmetini geçici olarak kesintiye uğratmayı başarmıştı.