Kocasını tasmayla dolaştırdı, ceza yedi

Sokağa çıkma saatlerinde yaşanan olay görenleri hayrete düşürdü. Dışarı çıkmak için tek yasal neden olan 'köpek gezdirme'yi eşi üzerinde deneyen kadın cezadan kaçamadı.

Kocasını tasmayla dolaştırdı, ceza yedi

Kanada'da kocasını tasmayla gezmeye çıkaran kadına polis ceza yazdı. Quebec bölgesindeki Sherbrooke kentinde yaşanan olayda, kadının polise sadece "köpeğini yürüyüşe çıkarttığını" söylediği belirtildi.

Quebec bölgesinde akşam 20:00 ve sabah 05:00 saatlerinde sokağa çıkma uygulaması başlatılmıştı. Bu saatlerde evin yakınlarında köpeği yürüyüşe çıkartmak ise, dışarı çıkmak için tek yasal neden.

Yerel medyadaki haberlere göre çift polise evcil hayvanlar için getirilen muafiyeti kullandıklarını söyledi. Sheerbrooke Polisi'nden Isabelle Gendron, yerel La Tribune gazetesine yaptığı açıklamada, "çiftin polisle hiç işbirliği yapmadığını" söyledi. Çifte 1200'er dolar para cezası kesildi.

Polis Quebec'te sokağa çıkma yasağı ihlali yüzünden 750 ceza verdi. Kanada'da son günlerde Covid-10 vakalarında artış yaşanıyor ve toplam vaka sayısı salgının başlangıcından bu yana 670 bine yaklaştı.