Sokaklarda hep o müthiş canlının kahverengi ya da beyaz halini görüyorduk. Gökkuşağı şekli de muhteşemmiş

Sokaklarda genelde kahverengisinin ve beyazının görüldüğü müthiş bir canlı olan güvercinlerin, bu halini daha önce kimse görmemişti. Gökkuşağı gibi renkleriyle kendisine hayran bırakan güvercinin fotoğrafı sosyal medyada binlerce kez görüntülendi. Onu daha önce görmemiş olabilirsiniz.

Sokaklarda hep o müthiş canlının kahverengi ya da beyaz halini görüyorduk. Gökkuşağı şekli de muhteşemmiş

Pek çok kişinin görmeye alıştığı renklerinin çok dışında görülen güvercin, görenlere ilk başta bir montaj olabileceğini düşündürdü. Ancak kahverengi ve beyazının görülmeye alışıldığı güvercinin ilk defa böyle renkli bir halini görenler, hayran kaldı. Pembe-Boyunlu Yeşil Güvercin olarak bilinen kuş, Singapur ve çevresinde yaşadığı biliniyor.

Sokaklarda hep o müthiş canlının kahverengi ya da beyaz halini görüyorduk. Gökkuşağı şekli de muhteşemmiş - Resim : 1

OVALARDA YAŞAYAN BİR TÜR

Yetişkin dişi çok daha sadedir, üst kısmı çay yeşili, alt tarafı ise daha parlak sarı-yeşildir. Her iki cinsiyette de çarpıcı siyah-sarı kanat tüyleri ve kuyruk altı örtülerinde sarı lekeler bulunur. Uyarlanabilir ve mangrovlarda, açık kıyı ormanlarında, parklarda, bahçelerde ve plantasyon kenarlarında bulunabilir. Esas olarak ovalarda yaşayan bir türdür, ancak zaman zaman dağ eteklerinde de bulunabilir. Sosyal, genellikle sürüler halinde toplanan; ara sıra diğer yeşil güvercinlerle karışır. Diğer birçok güvercinin aksine pek sesli değildir; ara sıra garip, uzaylı sesi çıkaran sesler çıkarmaktadır.