Sokakları su bastı, 15 farklı noktada toprak kayması gerçekleşti! Çin'de doğal afetler 3 can aldı, 7 kişi kayıp

Geçtiğimiz hafta Çin'e vuran Haikui Tayfunu'nun etkisi devam ediyor. Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Yulin şehrinde son 3 günde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, sele ve heyelana sebep oldu. Hayatın durma noktasına geldiği şehirde 3 kişi öldü, 7 kişi kayboldu.

Sokakları su bastı, 15 farklı noktada toprak kayması gerçekleşti! Çin'de doğal afetler 3 can aldı, 7 kişi kayıp

Çin'i kasıp kavuran Haikui Tayfunu'nun ardından normale dönmeyen hava koşulları, hayatı durma noktasına getirdi.G angxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde bulunan Yulin şehrinde son 3 gündür etkili olan sağanak yağış ve fırtına sel ve toprak kaymasına yol açtı. Sokakların sular altında kaldığı felakette, 115 farklı noktada heyelen meydana geli. Şehir genelinde 3 kişinin öldüğü ve 7 kişinin kaybolduğu afette, Çin Meteoroloji İdaresi, bugün ve yarın için Guangxi'nin güney ve güneydoğu kesimlerinde şiddetli yağış uyarısında bulundu.

TİMSAH KRİZİ

Guangdong eyaletinin Maoming kentindeki bir çiftlikte yaşayan 75 timsahın sel sularına kapılıp sürüklendiği bildirildi. Çiftlik civarında ikamet edenlere dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapılırken, timsahların yakalanması için çalışma başlatıldı.