Kripto paralarda ibre tersine döndü! Son bir yılın en hızlı yükselişi

Son dönemde düşüş trendinde olan kripto paralar Rusya ile Ukrayna krizinin ardından adeta dibi görmüştü. Son 24 saatte büyük yükselişe geçen kripto paralar yeniden toparlama sürecine geçti.

Kripto paralarda ibre tersine döndü! Son bir yılın en hızlı yükselişi

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yüzde 15'e yakın değer kazancı ile 43 bin doların üzerine çıktı. Ethereum ise 2 bin 905 dolardan işlem görüyor.

Kripto paralar bu kez yatırımcılarını güldürdü. 2022 yılı itibarıyla düşüşle başlayan ve beklenen yükselişi gösteremeyen kripto paralar Rusya-Ukrayna krizi ile iyice çakılmıştı. Savaş nedeniyle nakit para ve banka işlemlerinde sıkıntı yaşayan kişiler kripto paraları alternatif olarak kullanmaya başladı. 34 bin dolar seviyelerine kadar düşen Bitcoin yeniden 43 bin dolara yükseldi

Tüm grafikler yeşil oldu

Bitcoin son 24 saatte yüzde 15 yükselerek 43.760 doları gördü. Yüzde 15'lik bu yükseliş son 1 yılda Bitcoin'de yaşanan en hızlı günlük yükseliş oldu.

Analistler Rusya'ya yaptırımlar sonrası bu ülkeden kripto paralara olan talebin artabileceğine yönelik beklentinin tepki alımlarıyla birleşmesiyle bu hızlı yükselişin yaşandığını belirtti. Geçen hafta Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin başlamasıyla Bitcoin 35.000 doların altını görmüştü.

Bitcoin'de gözler 40.000 dolarlık kritik seviyeye çevrilmişken özellikle Rus bankalarının SWIFT'ten çıkartılmasıyla kripto paraların öneminin arttığı konuşulmaya başlandı.

Ethereum da güçleniyor

Ethereum da Bitcoin'e ayak uydurarak yükseliş hareketi gösteriyor. En çok tercih edilen ikinci kripto para birimi Ethereum yüzde 12 oranında yükselişle 2918 dolardan alıcı buluyor. Ethereum da tarihi zirvesinden yüzde 40 geride seyrediyor.

Rıpple da yükselişte

ABD'de başı davalarla belada olan Ripple da yükseliş hareketi gösteriyor. Ripple yüzde 8 oranında yükselişle 0.77 dolardan alıcı buluyor.

Shıba Inu ve Dogecoın isteneni vermedi

Bir süredir güçlü yükseliş hareketi gösteremeyen ve düşüş grafiğini de terk edemeyen Shiba Inu ve Dogecoin verimsiz hareket ediyor. Shiba Inu yüzde 9 oranında yükselişle 0,00002569 dolar, Dogecoin ise yüzde 8 prime 0.1322 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: Akşam