Son dakika! 2023 Asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2023 Asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücret ne kadar olacak sorusu arama motorlarında milyonlarca işçi ve işveren tarafından aratılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. Milyonların merak ettiği asgari ücret ne kadar oldu? 2023 yılı için belirlenen asgari ücret ne kadar? İşte yanıtı…

Son dakika! 2023 Asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2023 Asgari ücret ne kadar oldu?

Milyonlarca kişinin beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında yaptığı üçüncü toplantıda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay "Bir saat evvel beni de buraya çağırdılar. TÜRK-İŞ, 40 senedir açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınır ise 10 bin lira. 20 gündür TÜRK-İŞ'in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi Bakan Beye ve Komisyona söyledim. TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız" şeklinde konuşmuştu.

TÜRK-İŞ'in asgari ücretle ilgili "9 bin TL'nin altı için masada olmayız" açıklamasına yanıt veren Erdoğan, "Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, küfe olmayanlar rahat konuşur" ifadelerini kullanmıştı. Peki 2023 yılında  asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücret ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin açıklanmasına yönelik Beştepe’de yaptığı konuşmada belirlenen ücretin yüzde 50 zam oranıyla 8 bin 506 TL olduğunu belirtti.