Trump dosyasını kapatıp istifa etti!

Son dakika: ABD'de Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, ABD Devlet Başkanı Donald Trump hakkındaki Rusya soruşturmasını kapatarak istifa etti.

Trump dosyasını kapatıp istifa etti!

ABD'de Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, Rusya soruşturması dosyasını resmen kapattığını ve Adalet Bakanlığındaki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bir süredir açıklama yapması beklenen Mueller sonunda sessizliğini bozarak basın toplantısı düzenledi.

Özel Yetkili Savcı Mueller, canlı yayında yaptığ açıklamada "Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcılık ofisini resmen kapatıyorum ve aynı şekilde Adalet Bakanlığındaki görevimden istifa ederek özel hayata dönüyorum." dedi. 

Rusya'nın ABD'de 2016'da yapılan başkanlık seçimlerine, siber saldırıyla müdahale etmek amacıyla organize girişimlerde bulunduğunu ifade eden Mueller, Hillary Clinton'ın seçim kampanya ekibinin kullandığı bazı bilgisayarların hacklendiğini ve daha sonra bu bilgilerin siyasi bir amaçla kullanılmak istendiğini de sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu süreçte bir suç işleyip işlemediği konusunda ise Mueller, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer Başkanın açıkça bir suç işlemediği konusunda emin olmuş olsaydık bunu bu şekilde söylerdik. Fakat Başkanın bir suç işleyip işlemediği konusunda bir tespit yapmadık. Halen görevi başındayken bir Başkan federal bir suçla suçlanamaz, bu anayasaya aykırı."