Adalet Bakanı Bozdağ'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt: Sessiz kalmadık, Yargıya güvenelim sonucunu bekleyelim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve vekilleri partisinin olağanüstü toplantısı sonrası 6 yaşındaki kızın evlendirilip sistematik olarak cinsel istismara kalmasına ve 2 yıldır bakanlığın bilmesine tepki göstermek için Adalet Bakanlığı'na yürüdü. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'na, "Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı. Yargıya güvenelim sonucunu bekleyelim" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt: Sessiz kalmadık, Yargıya güvenelim sonucunu bekleyelim

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililerin Adalet Bakanlığı'na düzenlediği protesto yürüyüşüne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Bozdağ, şu ifadeleri kaydetti:

"Adalet Bakanlığı olan biten hakkında sessiz kalmadı.Ama belli ki Sn.Kılıçdaroğlu’na doğru bilgi aktarılmıyor. O yüzden yaptığım açıklamayı bir de buradan yazayım:

Çocuğun cinsel istismarı; din, ahlak, hukuk ve kültür dahil ne kadar mukaddes değerimiz varsa hepsini çiğnemektir. Çocuğun cinsel istismarı,bir insanlık suçudur. Mağdure Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuş,

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış, gerekli tahkikatı yapmış,iddianame hazırlamış ve mahkemeye sunmuş, mahkeme iddianameyi kabul etmiş ve yargılama sürecini başlatmıştır

Yargılama süreci, kanunlarımızın öngördüğü usulde devam ediyor. Yargılama sonunda maddi hakikat, ortaya çıkacaktır. Yargıya güvenelim, yargılama sonucunu bekleyelim. Yargılama sonucunda hak da adalet de yerini bulacaktır."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vekillerle birlikte Adalet Bakanlığı'na yürümesine ilişkin, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah da Adalet Bakanlığı'na yürüdü. Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'ndan randevu istemedi. Eğer randevu istemiş olsaydı kendisine randevu verirdim. Randevusuz geldiği halde görüşmek isteseydi, kendisiyle yine görüşürdüm. Sayın Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı ile görüşme yerine basın açıklaması ile yetindi. Canı sağolsun. Biz, memleketimizin her meselesini Türkiye’nin ikinci büyük partisinin Genel Başkanı'yla her daim görüşmeye ve konuşmaya hazırız." ifadelerini kullandı.