Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile ilgili açıklamasında, "Biz sorunların uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz”

Bakan Hulusi Akar'dan Yunanistan'a diyalog çağrısı

Bakan Akar'dan Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunlara ilişkin açıklama geldi.

“Tüm ikazlarımıza rağmen komşumuz Yunanistan maalesef taciz ve ihlallerini ısrarla sürdürüyor” ifadesini kullanan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Biz sorunların uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl yöntemlerle, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Daha önceki muhataplarımızla olduğu gibi şimdiki muhataplarımızla da diyalog kanallarının açık olması en samimi temennimiz. Biz her şekilde diyalogdan yanayız. Ancak ülkemizin ve KKTC’nin hakkını hukukunu çiğnetmeyeceğimizin, hiçbir oldubittiye de izin vermeyeceğimizin de bilinmesini isterim.”

Türkiye ve Yunanistan arasındaki İstişari, Güven ve Güven Artırıcı görüşmelerle NATO Karargahı’ndaki Ayrıştırma Usulleri toplantılarını diyaloğun geliştirilmesi için birer fırsat, uygun birer ortam olarak nitelendiren Akar, “Sorunların sözümü için bunların devamından yanayız” dedi.

Yunanistan’ın son dönemde giriştiği “silahlanma yarışına” yönelik soru üzerine de Akar, “Komşumuz Yunanistan’ın bazı ülkelerin teşvik, tahriklerine kapılarak çeşitli teşebbüslerde bulunmasının kendilerine yarar sağlamayacağının görülmesi gerekir” diye konuştu.