Son dakika! Bakan Bilgin'den maaş zammı açıklaması

Son dakika haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca çalışanın beklediği maaş zamlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, "Enflasyonun üzerinde zam yapacağız" dedi.

Son dakika! Bakan Bilgin'den maaş zammı açıklaması

Son dakika haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca çalışanın beklediği maaş zamlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunuyor...

"Enflasyonun üzerinde zam yapacağız" diyen Bakan Bilgin açıklamasında, sosyal koruma ilave zammına değindi. 

Bakan Bilgin, Sanayi kuruluşlarına 50 bine yakın yeni istihdam yaratacağız. Bunların önemli bir kısmı da yüksek öğretimli gençlerden oluşacak. dedi.

Bilgin açıklamasında, "İşçilerimizin karşısında durmayın, örgütlenme özgürlüklerinin arkasında biz varız" ifadelerini kullandı.

Bilgin, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan kamuda çalışan işçilere ek ödeme tarihlerine ilişkin şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir. Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye’mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.