Son dakika! Bakan Bilgin’den asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Son dakika haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı öncesi açıklama geldi. Bakan Bilgin, çalışanların beklentilerinin yüksek olduğunu ve yarın uzlaşmaya varılmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Son dakika! Bakan Bilgin’den asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, şunları söyledi:

Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurt dışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var. Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de hazırlıkların yapıldığını aktardılar. İşverenden talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey’le çözdük.

Bakan Bilgin, şunları kaydetti:

Yarın asgari ücret toplantısı var toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.

Çalışanların beklentisinin yüksek olduğunu ve yarın uzlaşmaya varmasını dilediklerini hatırlatan kaydeden Bilgin, "Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.