Son dakika! Bakan Bilgin'den sözleşmeliye kadro açıklaması

Son dakika haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeliye kadro, EYT ve asgari ücret hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika! Bakan Bilgin'den sözleşmeliye kadro açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, özleşmeliye kadro ve asgari ücret hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız.

Bakan Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunda enflasyonun etkisinden koruyacak bir asgari ücret belirleneceğini ifade eden Bilgin, "Temel siyasetimiz emeğin tahrip edilmesinin önüne geçmek" dedi.

EYT açıklaması

Milyonların beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili de Bakan Bilgin şöyle konuştu:

Kapsamlı bir çalışma yaptık. Şu anda EYT şartlarını oluşturan 1,5 milyon insanımız var. Bu şartları taşıyanların yüzde 87'si özel sektörde. EYT, 2023’te uygulanacaktır. Bu sorunu çözüyoruz. Öyle beklemeye niyetimiz yok. Aralık ayında Meclis’e geldiğinde göreceksiniz. Bu sorunun bilinmeyen ya da göz ardı edilen tarafı şudur; EYT’li insanların büyük çoğunluğu 4/A’lılardır yani SSK primi ödeyen işçilerimizdir. Dolayısıyla onların da önemli bir kısmı, yaklaşık yüzde 87'si bir işte çalışmaktadır. Özel sektör kıdem tazminatı sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Ben her gün veya her hafta bir odayı dinliyorum, işçileri dinliyorum. Bütün tarafları tamamlamak üzereyiz, bitiyor zaten görüşmelerimiz. Onların taleplerini alıp değerlendirdik, biz yolumuzu belirledik ama onların da bu süreçte yeni talepleri var. Kimse endişe etmesin veya herkes emin olsun, bu sorun bu sene Meclis’te çözülmüş olacak. Meclis'in de gerekli olan önerilerimizi dikkate alarak kararını vereceğini düşünüyorum

Kimse endişe etmesin, herkes emin olsun bu sorun bu sene Meclis'e çözülmüş olarak gelecek, önerimiz olacak. Meclisimizin de o kararı vereceğini düşünüyorum.

Kıdem tazminatı meselesini de Meclis'te çözeceğiz.