Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan heyetlere seslendi: Tüm dünya müjde bekliyor

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe'de Rus ve Ukrayna heyetlerine hitap etti. Erdoğan "Tüm dünya müjde bekliyor" diyerek yürütecekleri müzakerelerde Rusya ve Ukrayna heyetine başarılar diledi. İşte detaylar...

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan heyetlere seslendi: Tüm dünya müjde bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe'de Rus ve Ukrayna heyetlerine hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında yürütecekleri müzakerelerde Rusya ve Ukrayna heyetine başarılar diledi.

Erdoğan'ın açıklamadan öne çıkan başlıklar:

Her iki tarafın hakkını koruyan yaklaşım sergiledik. Barışa dair umutlarımız yeşerdi. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Barış, istikrar için sorumluluk üstlenmekten kaçınmayız. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değil. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberi bekliyor. Her iki tarafın da hakkını hukukunu koruyan bir yaklaşım sergiliyoruz.

Sevgili dostlar, kıymetli heyet üyeleri Türkiye'ye ve İstanbulumuza hoşgeldiniz. Böylesine kritik bir dönemde sizleri misafir etmekten barışı tesis etme yolundaki gayretlerinize katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Toplantılarınızın ve yapacağınız görüşmelerin şimdiden ülkeleriniz bölgemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Liderlerinizin talimatları doğrultusunda yürüttüğünüz müzakere süreci barışa dair ümitleri yeşertmiş tüm dünyayı heyecanlandırmıştır.

Görüşmelerden artık somut sonuçlar alınması gereken döneme girildiğini düşünüyoruz. Dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeleri haberleri bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya hazırız.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan heyetlere seslendi: Tüm dünya müjde bekliyor - Resim : 1

Ayakta alkışlandı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma sonrasında Rusya ve Ukrayna heyeti tarafından ayakta alkışlandı.