Erdoğan: Birileri 'Suriyeliler gitsin' diyor, buna asla eyvallah edemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hani birileri diyor ya 'Suriyeliler gitsin', asla biz bunlara eyvallah edemeyiz" dedi.

Erdoğan: Birileri 'Suriyeliler gitsin' diyor, buna asla eyvallah edemeyiz

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle; 

- Bu kutlu gece boyunca okunan Ayet-i Kelimelerin, kılınan namazların Allah katında kabul olmasını diliyorum.

- Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

- Diyanet İşleri'ne bu anlamlı program için şahsım ve milletim adına ayrıca teşekkür ediyorum.

- Aile müessesesinin çok ciddi tehditler olduğu günümüzde bu temayı seçtikleri için teşekkür ediyorum.

- Ordumuza Peygamber ocağı, bu ocakta yetişene mehmetçik deriz, bunun benzeri dünyada yok.

- Arakanlı, Suriyeli mazlumlar bizim kardeşimizdir. 

-Ülkemizden binlerce, on binlerce kilometre ötedeki insanların derdiyle bizi dertlendiren İslam ortak paydasıdır, ümmet olma şuurudur.

-Günde 5 vakit yönümüzü Kabe'ye dönerken, ellimizi semaya açarken, selamlaşırken, musafaha yaparken bir kez daha millet olmanın, ümmet olmanın şuuruna ereriz.

-Hani birileri diyor ya 'Suriyeliler gitsin', Asla biz bunlara eyvallah edemeyiz.

-Müslümanlar olarak gerçekten sancılı günler yaşıyoruz. Mezhepçilik fitnesinin ırk, renk, dil, kabile taassubunun kalplerimizi ve zihinlerimizi esir aldığı bir dönemden geçiyoruz.

- Ferdi ihtiraslar, toplumsal hastalıklar, adaletsizlikler, baskı ve şiddetin insanlığın üzerine karabasan gibi çöktüğü bunalım çağındayız.

 -Yüzyıllardır barış ve esenlik diyarı İslam beldelerinden yetimlerin, evladını bir kör kurşuna kurban vermiş anaların feryatları yükseliyor.

- Bugün de bir güven toplumu inşa etmek istiyorsak, (Peygamberin) aynı samimiyeti, sadakati, emanet bilincini, ahde vefayı, sevgiyi, saygıyı, merhameti, hayatımıza hakim kılmamız gerekiyor.

-İslam medeniyeti, bir taraftan DEAŞ, Boko Haram, Eş-Şebab, FETÖ, PKK, YPG gibi katil sürülerinin diğer tarafta cehaletin mezhep ve meşrep taassubunun cenderesinde adeta kültürel bir soykırıma maruz kalıyor.