Erdoğan ve yeni kabine üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabine üyeleri ilk toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan ve yeni kabine üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 28. dönem kabine üyeleri Anıtkabir'i ziyaret eti.

Erdoğan önderliğindeki heyet aslanlı yolda ilerleyerek tören alanına geldikten sonra Atatürk mozelesine çelenk bırakıldı.

Yeni kabine üyeleri ziyaret sırasında hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Erdoğan ve yeni kabine üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayadı

Erdoğan ve yeni kabine üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret - Resim : 2

Kabine üyeleriyle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıkan Erdoğan'ın, ay yıldızlı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve yeni kabine üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret - Resim : 3

Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı; Aziz Atatürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci döneminde yeni kabine üyelerimizle birlikte huzurundayız. Bugün ilk toplantımızı yaparak Türkiye Yüzyılı'nın inşası hedefiyle yola çıkıyoruz. 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurunu, inşallah şahlanış dönemine getireceğiz.

Erdoğan ve yeni kabine üyelerinden Anıtkabir'e ziyaret - Resim : 4

YENİ KABİNE BUGÜN İLK KEZ TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini bugün ilk kez topluyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haricinde yeni atanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 15 bakan ilk kez Beştepe’deki kabine toplantısına katılacak. Yeni dönemin ilk kabine toplantısında ekonomi ve terörle mücadele başta olmak üzere yeni yol haritasına dair görüşlerin paylaşılacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Seçim beyannamesindeki vaatleri yeni kabine üyeleriyle birlikte değerlendirecek. Bu kapsamda bir yol haritası ve takvimlendirilme planlanacak.