Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bize sığınanları asla kovmayız

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli sığınmalara ilişkin son noktayı koydu. Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerimiz, kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız, kovmayacağız." dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bize sığınanları asla kovmayız

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Suriyeli sığınmalara ilişkin açıklamasında, "Bize sığınanları asla kovmayız" dedi.

Nisan ayı ihracat rakamlarına dikkat çeken Erdoğan, "Elimizi taşın altına koyduk" dediği konuşmasında asgari ücrette 85 milyon insanın yararlanacağı düzenlemelere gidildiğini söyledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizin üretimine, ihracatına, istihdamına, sosyal ve akademik gelişimine katkı sağlayan cesur isimlerin ödüllendirilmesini çok daha anlamlı buluyorum.

Yerli ve yabancı yatırımcıların iştahı artıyor. Her ay rekorlar kırıyoruz. Bu yıl için daha büyük hedefler belirlemiştik. 240 milyar doları ihracatımız aştı.

Aynı şekilde 9 farklı dalda ödülleri takdim edilen değerli temsilcilerimizi de tebrik ediyorum. Kimi muhalefet aktörlerinin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bu dönemde bu tören çok önemlidir. Cesur isimlerin ödüllendirilmesini çok anlamlı buluyorum. Bugün ödül verilen isimler başarılı temsilcilerimizin sadece küçük bir bölümüdür. On binlerce insanımız önemli başarılara imza atıyor.

Yerli ve yabancı müteşebbislerin yatırım iştahı sürekli artıyor. 2021 yılını 225 milyar dolar ihracatla kapatıp bu yıl için daha büyük hedefler belirledik. Yıl sonu hedefimiz olan 250 milyar dolara emin adımlarla ilerliyoruz. Kim ne derse desin, başarı çıtasını sürekli yukarıya taşıyan iş dünyasının yolu açıktır.

Büyük ve güçlü Türkiye sevdalısı iş adamlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.

Başlatmış olduğumuz teknoloji odaklı sanayi projemizle başarıya kilitlenmiş durumdayız. Yerlileştireceğimiz 919 teknolojili ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik.

İleri sürüş destek sismenden batarya sistemine pek çok ürünü yerli imkanlarla üretmek istiyoruz. Böylece Türkiye'yi kritik teknolojin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz.

Bugün MÜSİAD'ın kuruluşunun 32. yılının haklı gururunu yaşıyoruz. MÜSİAD'ın güçlenmesi için çalışan eski başkanlarına da şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyet mitinglerinden, Gezi olaylarındaki sokak eylemlerine, kanlı darbe girişimine kadar her kritik dönemde MÜSİAD milletin yanında saf tutmuştur. MÜSİAD hep öncü bir rol üstlenmiştir. Kazancınızın çalışanlarınızın yanında ihtiyaç sahipleriyle de paylaşarak örnek oldunuz.

Enerji, gıda ve hammadde fiyatları dünyada enflasyonu körüklüyor. Akkuyu'yu 2023 sonuna kadar inşallah bitireceğiz.

Bize sığınanları kovmayız

Suriye'nin kuzeyinde hedef en az 100 bin briket ev inşa etmek. Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız, kovmayacağız. Onları katillerin kucağına atmayacağız.