Diyarbakır kırsalında 3 terörist öldürüldü!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlenen operasyona dair bilgi verdi. Diyarbakır kırsalında tespit edilen 3 teröristin öldürüldüğü, 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır kırsalında 3 terörist öldürüldü!

Diyarbakır kırsalında tespit edilen 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün sözde sivil yapılanması (YPS) mensubu 1️ şahıs sağ olarak yakalanırken, teröristlere yardım ve yataklık eden 4 şüpheli gözaltına alındı.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığının koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, EGM İstihbarat Başkanlığı, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Havacılık Dairesi Başkanlığı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda; EGM İHA keşif gözetleme faaliyeti sırasında Diyarbakır kırsalında 3 terörist tespit edildi.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili yaptığı paylaşımda, “Bu sabah, Diyarbakır PÖH, JÖH, JOPER ile EGM-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi, terör örgütünün sözde sivil yapılanması (YPS) mensubu 1️ şahıs ise sağ olarak yakalandı” dedi.

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Teröristlere yardım ve yataklık eden 4 şüphelinin de gözaltına alındığı bilgisini veren Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren kahraman polis ve Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.  Milletimizin duaları sizlerle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.” ifadelerine yer verdi.