Son dakika! Ege Denizi'nde peş peşe 3 deprem

Son dakika haberine göre; Ege Denizi açıklarında hissedilir derecede 3 deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) depremin merkez üssünü ve büyüklüğünü açıkladı. Deprem İzmir'de de hissedildi.

Son dakika! Ege Denizi'nde peş peşe 3 deprem

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.7 ,5.1 VE 3.6 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Aydın'ın yanı sıra Didim ve İzmir'de de hissedilen depremler paniğe neden oldu. AFAD, 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada olumsuz bir ihbarın gelmediğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi verilerine göre, Ege Denizi Kuşadası açıklarında saat 12.56'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğindeki deprem kısa süreli paniğe neden olurken, Aydın'ın yanı sıra İzmir'de de hissedildi.

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre: 14:38'de Aydın'da bir deprem daha meydana geldi. 

Depremi ev ya da işyerlerinde hissedenler panikle dışarı koştu.

 

 

Son dakika! Ege Denizi'nde peş peşe 3 deprem - Resim : 1

BİR DEPREM DAHA

4.7 büyüklüğündeki depremden 14 dakika sonra 5.1'lik ikinci sarsıntı oldu. Yerin 7,3 kilometre derinliğinde meydana gelen ve Aydın'ın yanı sıra İzmir'den de hissedilen sarsıntıyla panik içinde evlerini boşaltanlar sokaklara döküldü.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada olumsuz bir ihbarın gelmediğini belirtti.

Son dakika! Ege Denizi'nde peş peşe 3 deprem - Resim : 2

KORKUYLA DIŞARI ÇIKTILAR

Art arda iki depremin ardından panikle dışarı çıkanlardan Figen Ünal, 2 sene önce meydana gelen İzmir depremini anımsadığını söyleyerek büyük korku yaşadığını dile getirdi.

İkinci depremin daha sarsıntılı olduğunu hissedip kendisini dışarı attığını söyleyen Ünal, bir süre daha dışarıda duracağını aktardı.

Yine depremin ardından Nüfus Müdürlüğü'ndeki işini yarım bırakıp dışarı çıktığını söyleyen Musa Karakaş adlı vatandaş da, depremlerin ardından korkarak dışarı çıktıklarını belirtti.