Eski ABD'li Bakanın kitabındaki Türkiye iddialarına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Gerçek dışı bilgiler ve çifte standart var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai ile basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski ABD'li Bakan Pompeo'nun iddialarına yanıt veren Çavuşoğlu, "Bu bahsettiğiniz iddialar ile ilgili gerçek dışı bilgiler var. Diplomatik bir dille söylüyorum siz buna yalan da diyebilirsiniz. Abartı var çifte standart var" dedi.

Eski ABD'li Bakanın kitabındaki Türkiye iddialarına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Gerçek dışı bilgiler ve çifte standart var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai ile birlikte basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Pompeo'nun kitabı

ABD'li eski bakan Pompeo'nun iddiaları üzerine açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk ordusunun DAEŞ'i yenme kapasitesini görmedik demesi ibretliktir" dedi.

Çavuşoğlu, "Bu bahsettiğiniz iddialar ile ilgili gerçek dışı bilgiler var. Diplomatik bir dille söylüyorum siz buna yalan da diyebilirsiniz. Abartı var çifte standart var" ifadelerini kullandı.

DAEŞ'e karşı mücadele eden tek NATO ordusunun Türkiye olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Biz bunu yaparken ABD, YPG / PKK ile beraber DAEŞ'lileri Afganistan'a gönderdi" dedi.

Çavuşoğlu, "Bugün Afganistan'daki saldırıların müsebbibi de bunlar" dedi. Türk ordusunun kapasitesini herkesin gördüğünün de altını çizen Çavuşoğlu, "Protokol gereği liderler çağırmadan içeri gitmenin doğru olmadığını söyledim" dedi.

Ayrıntılar geliyor...