Seyrantepe'de kıyamet koptu! Fatih Terim istifa etti! İşte yaşananların perde arkası

Son dakika... Glatasaray'da Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Ayrılığın perde arkasını ise tv100 VAR Odası moderatörü ve spor yorumcusu Ertem Şener açıkladı. Şener, Sert bir tartışmanın yaşandığını söylerken, Fatih Terim'in yerine gelecek olan ismi de canlı yayında açıkladı.

Son dakika haberi... Galatasaray'da Fatih Terim dönemi sona erdi. tv100’ün sevilen spor programı Var Odası Yapımcı ve Modaretörü Ertem Şener Fatih Terim ile yolların ayrılmasının perde arkasındaki detayları canlı yayında anlattı.

Ertem Şener Galatasaray’da Fatih Terim döneminin sona erdiğini belirterek şunları söyledi:

"Hocanın şuan eşyaları toplanıyor, fiilen fatih Terim’in görevine son verildi. Burak Elmas ile Fatih Terim’in bire bir görüştüğü hem de çok sert bir konuşma tartışma yaşandığını gördüm.

Galatasaray’da Işıtan Gün Bey isimli bir yönetici var. Işıtan Gün’ün Galatasaray’da Futbol Şube Sorumlusu olarak getirileceği yönünde Sayın Başkan Burak Elmas’ın bunu hocaya söylemesi üzerine Fatih Terim bunu kabul etmemiş. (ben cok yumuşak bir geçiş yapıyorum burada) Burak Elmas ise yönetim seni istemiyor hocam yollarımızı ayıracağız demiş..

“Bülent Korkmaz geliyor”

Biz bir ay önce Var odasında gündeme getirmiştik. Bülent Korkmaz ile Alanyaspor’un yollarının ayrıldığını söyledik. Herkes nereden çıktı her şey çok güzel gidiyor dedi. Bugüne baktığımızda Başkan Elmas’ın Galatasaray’ın eski kaptanı Bülent Korkmaz ile sezon sonuna kadar yoluna devam edeceği haberi geldi"

“Terim yollanmazsa İstifa ederiz”

Öte yandan Var Odası yorumcusu Oğuz Altay Var Odası youtube canlı yayınında Fatih Terim’in Galatasaray ile yollarının ayrılmasında yaşanan süreçte hiç bilinmeyen çok özel detayları şöyle anlattı: 

Futbolcuların hiçbir şekilde Fatih Terim’i sabote etmek gibi bir durumu yok. Bunu çok net. Dün gece Galatasara yönetim kurulu ile Galatasaray Başkanı online olarak bir toplantı yaptı. Bu toplantıda başkana Fatih Terim’in gönderilmesini istediler. Başkan Elmas’a eğer bu gerçekleşmez ise yönetim kurulunun tamamını istifa edeceği söylendi. Elmas’a böylece yönetimin düşeceği mesajı verildi. Bunun üzerine Başkan Burak Elmas Fatih Terim’e olan baskıya artırım kendisini gitmesi için Yönetici Işıtan Gün’ü Futbol Şube Sorumlusu görevine getirildi. Zaten çember daralmıştı, hocaya artık sen kendin git demek için baskısı arttı böyle olunca kaçınılmaz son geldi. Terim Elmas’a çok ağır konuştu ağzına ne geldiyse söyledi.  

Fahri eşyaları topla gidiyoruz

Terim ‘Bu Galatasaray’ın içindeki yapı beni bile bu kadar zorlayacak duruma geliyorsa bundan sonra Galatasaray’ın vay haline’ diyor. Hemen Florya’ya telefon açıyor Fahri abiye bizi sırtımızdan vurdular Fahri, eşyaları topla gidiyoruz dedi.

Burak Elmas’tan açıklama

Galatasaray Başkanı Burak Elmas Fatih Terim ile yolların ayrılması ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz Sevgili Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir. Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz. Fatih Hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz.