Fenerbahçe'ye Almanya'dan 4 transfer birden

Son dakika Fenerbahçe transfer haberine göre Sarı-lacivertli ekip Almanya'ya kurduğu transfer üssünde 4 futbolcuyu kadrosuna katmak için uğraşıyor.

Fenerbahçe'ye Almanya'dan 4 transfer birden

Fenerbahçe için Almanya, transfer merkezi haline geldi. Düsseldorf’lu Kaan Ayhan, Kenan Karaman ve Emmanuel Iyoha ile Dortmund’la sözleşmesini fesh eden Andre Schürrle için bu ülkeye çıkarma yapılacak. Ayrıca Simon Falette’in yeniden kiralanması için Frankfurt’la masaya oturulması planlanıyor.

Sarı-Lacivertliler’in bu yaz transfer üssü Almanya olacak. Fenerbahçe, kadrosunu takviye etmek için ağırlıklı olarak Süper Lig’e ve yerli oyunculara yöneldi. Ancak hedefteki gurbetçiler ile transfer listesindeki yabancılar ağırlıklı olarak Almanya’da bulunuyor. Bu nedenle Selahattin Baki ve Emre Belözoğlu’nun sezon bittikten sonra bu ülkeye çıkarma yapması bekleniyor.

 Almanya’daki ilk durak Düsseldorf olacak. Ligden düşen Fortuna Düsseldorf forması giyen Kaan Ayhan, Kenan Karaman ve Emmanuel Iyoha için Kırmızı-Beyazlılar ile ilk resmi temasın kurulması bekleniyor. Sarı-Lacivertliler’in 3 futbolcu için 5 milyon Euro’luk bir teklifte bulunacağı öğrenildi. Kaan’ın 2.5 milyon Euro, Kenan’ın ise 2 milyon Euro’luk serbest kalma maddeleri bulunuyor.

Sarı-Lacivertliler, Almanya’da Andre Schürrle ve menaceriyle de masaya oturmayı planlıyor. Schürrle’nin Dortmund’la 7 milyon Euro maaşlı 1 yıllık sözleşmesi vardı. Ancak 29 yaşındaki futbolcu düzenli oynamak istediği için 2.5 milyon Euro alarak kontratını feshetti. Fenerbahçe’nin ilk sene için imza parasıyla birlikte 4.5 milyon Euro önermesi bekleniyor. Böylece Schürrle yine 7 milyon Euro kazanmış olacak. Sonraki sezonlar için ise maaş teklifinin 2.5 milyon Euro olacağı öğrenildi. Selahattin Baki ve Emre Belözoğlu’nun Almanya çıkarmasında Frankfurt’lu yöneticiler ile de bir araya gelerek Simon Falette’in bir sezon daha kiralanması konusunu görüşecekleri de kaydedildi.