Gara bölgesindeki mağara nasıl inşa edildi? Abdullah Ağar tv100'de anlattı

Terör ve Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Pençe - Kartal 2 harekatında Gara bölgesindeki mağaranın PKK tarafından nasıl inşa edildiğini anlattı. Ağar, "Metro mühendisi getirmişler, taktiksel anlamda ve akıllıca inşa edilmiş" dedi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar tv100'de Şimdi Konuşalım programına canlı telefon bağlantısıyla katıldı. Kartal-Pençe 2 harekatında Gara bölgesindeki mağaranın PKK tarafından nasıl inşa edildiğini açıkladı.

Abdullah Ağar'ın açıklamaları şöyle;

- Bununla ilgili değişik yerlerde değişik alanlar da gördük.

- İlk karşılaştığımız yer Zeytindalı harekat alanıydı. Orda korkunç bir tahkimatla karşı karşıya kalmıştık. Bu dağlardakinden daha farklı çöl topraklarına uygun olandı.

- Buralarda ise kayaçların geliştirildiğini, yani var olan inlerin ve kayaçların geliştirildiğini ve mağaraları kendilerinin inşa ettiklerini görüyoruz. 

- Aslında burası mağaradan ziyade dağların altına kurulmuş bir köstebek yuvası. 

“Metro mühendisi getirmişler”

- Bugün sahadan konuştuğum, irtibat kurabildiğim bir arkadaşım ifadesini aktarmak istiyorum. “Metro mühendisi getirmişler” dedi. Onların üzerinden iltilerler, matkaplarla, patlayıcılarla küçük iş makinalarıyla bu mağaraları geliştirerek bu hale getirmişler.

- Bu mağarada 3 tane giriş, tuvalet, banyo, duş alanları, rehine odaları, kendi odaları ve yaşam alanlarını görüyorsunuz. 

- İşin bir de mühendislik boyutu ve taktiksel bir uzmanlığı var. 

- 60 derecelik bir meyil ile arazi inşa edilmiş. Hava akımlarında etkilenmemesi, giriş-çıkışların sihalar tarafından tespit edilememsi, hem örtüye, hem de korunmaya hizmet edilecek şekilde taktik anlamda taktik bir akılla inşa edilmiş.