Son dakika! Gemlik'te 5,1 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi

AFAD’dan yapılan son dakika deprem açıklamasına göre Gemlik’te 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan sarsıntı, çevre iller ve İstanbul’un birçok noktasında da hissedildi. Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Son dakika! Gemlik'te 5,1 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi

Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da hissedilen depremin ardından AFAD'dan son dakika açıklaması yapıldı.

AFAD Marmara depremi büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. Verilere göre, deprem saat 10:42'te Bursa - Mudanya merkez üslü olarak gerçekleşti.

 

Deprem İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve çevresinde hissedildi. Öte yandan aynı yerde saat 10.45'te 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

 

BAKAN YERLİKAYA: TÜM EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Bursa'da meydana gelen depremin ardından ilk açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." 

İMAMOĞLU: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL'DEN PAYLAŞIM

İstanbul Valisi Davut Gül de, "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin" paylaşımında bulundu.