Bakan Pakdemir'liden yangın söndürme uçakları açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,, İzmir'teki yangınlarla birlikte başlayan yangın söndürme uçakları tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Pakdemirli, THK'nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmediğini söyledi.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan ve söndürülmesi günler süren orman yangınında gündeme gelen “THK uçakları”na dair tartışma sürüyor.

"Apronda 6 uçak gözüküyor, 3'ünün motorunda kuşlar yuva yapmış"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tartışmalı uçaklarla ilgili açıklamada "Beni memuriyetten atın, bu uçağa binmem diyorlar. Hükümetimize siyasi saldırı var, bu dikkate alınmalı. THK'nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. THK uçakları işimize yaramıyor. Almak zorunda değiliz. THK siyassetin oyuncağı olmuş durumdadır. Ana muhalefet ile birlikte hareket ediyor." diye konuştu. 

 Vizontele göndermesi

Pakdemirli Vizontele filmindeki "Baba akü yok" sahnesine atıfta bulunarak, "El atından 20 uçakları olduğunu söylüyorlar hani nerede? Apronda 6 uçak gözüküyor. 3’ünün motoru yok. Vizontele’de bir sahne var ya ‘baba motor yok’ diyor. Aynen öyle… THK siyasetin oyuncağı haline dönmüş durumdadır. Anamuhalefet partisi ile birlikte hareket ediyor" açıklamasında bulundu.