Silivri cezaevinde korona virüs karantinası

Silivri cezaevinde 44 tutuklu ve hükümlünün korona virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. İlk olarak 2 mahkumda korona virüs tespit edilmesinin ardından yapılan testlerde 42 tutuklunun daha virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Silivri cezaevinde korona virüs karantinası

Bakırköy Cumhuriyat Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bazı tutuklu ve hükümlülerin belirti göstermesi üzerine test yapıldığı ve 44 tutuklu/hükümlüde korona virüse rastlandığı belirtildi. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda bazı tutuklu ve hükümlülerde KOVİD-19 belirtilerinin gözlemlenmesi üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gerekli görülmüştür.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu 7 numaralı L tipi Cezaevi’nde koronavirüs belirtileri gözlemlenen ve hemen akabinde sağlık kurumuna sevk edilen 2 tutuklu/hükümlünün KOVİD-19 testleri pozitif çıkmıştır.

İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, iki şahısla temasta olduğu değerlendirilen tutuklu/hükümlüler üzerinde kapsamlı bir filyasyon çalışması yapılmıştır. Yapılan testlerde 42 tutuklu/hükümlünün daha KOVİD-19 testleri pozitif çıkmıştır.

Odalarından derhal çıkarılarak izole edilen tutuklu/hükümlüler, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişlerdir. Uzman doktorlar tarafından yapılan muayene, tetkik ve testlerin sonucunda herhangi bir semptom göstermeyen 40 tutuklu/hükümlünün tedavi ve takibinin, kurumda belirlenen izolasyon alanında doktor gözetiminde yapılmasına karar verilmiştir. Diğer 2 tutuklu/hükümlünün tedavisine ise bir süre daha hastane ortamında devam edilecektir.

Hastanede tedavisi süren ilk 2 vaka da dahil edildiğinde; Silivri Ceza İnfaz Kurumunda KOVİD19 tanısı konulan 44 tutuklu/hükümlünün genel sağlık durumları iyidir. Bu hassas süreç şeffaflıkla yürütülmekte olup tedavisi devam eden her bir tutuklu/hükümlünün ailesi bilgilendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.