Özgür Özel'den Abdullah Gül açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, adı yeniden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Abdullah Gül hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, "Abdullah Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir" dedi.

Özgür Özel'den Abdullah Gül açıklaması

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özgür Özel, Abdullah Gül'ün CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

Abdullah Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı adayı ilgili düzenlememize göre, CHP'nin Meclis Grubu tarafından aday gösterilecektir. Elbette partimizin yetkili organlarında tartışıldıktan ve bu konu olgunlaştıktan sonra adaylaşacaktır. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, CHP'lileri rahatsız edecek, CHP'lerin adaylığından memnuniyetsizlik duyacağı hiç kimse olmayacaktır. Abdullah Gül'ün, CHP'nin adayı olması gibi bir konu gündemimizde yoktur. İhtimal dahilinde değildir. Bu haberleri kesin bir dille yalanlıyoruz.

Muharrem İnce'nin ihracı

Muharrem İnce'nin ihraç edileceği yönündeki soruları da yanıtlayan Özel, "Genel Başkanımızın, Sayın Muharrem İnce'nin ihraç edilmesi gibi bir düşüncesi, talebi, böyle bir şeyi akıllarından geçirmeleri dahi söz konusu değil. Bu konuyu, birileri kasıtlı olarak köpürtmeye çalışıyor" diye konuştu.