Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Erdoğan, AK Parti'nin üye sayısını da açıkladı: 10.5 milyon.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan satır başları:

- Üye sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. En yüksek genç oranına sahip siyasi teşekkül bizi. 

- Türkiye'nin en aktif kadın ve gençlik kollarına sahip ülkeyiz. Türkiye'nin her yanına yayılan 10.5 milyon üye ile her yere yayıldık.

- İlçe başkanlarımızın yüzde 51'i yenilendi. Ülkeye ve millete hizmet yolunda görevi devreden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

- AK Parti'de unvanlar değişebilir ancak ülkeye hizmet bitmez. Her arkadaşımız, kendisine yarın da görev verilebileceği zihniyetiyle çalışmaya devam etmedilir.

- Bir dava yolunda verilen mücadele seçime kadar değil, mezara kadardır. Partimiz sürekli kendisini yenilemeyi başardı. Daha büyük atılımları birlikte yapacağız. AK Parti'de ünvanlar değişir ama ülkeye hizmet yarışı bitmez. İl kongrelerimizi Ekim'den itibaren başlatmayı planlıyoruz.

- Biz sadece bugünün değil, geleceğin de partisiyiz. Geleceğin de iktidarıyız. 2023 hedeflerimizle, milletimizin geleceğe dair umutlarına cevap verecek bir vizyon ortaya koyduk. Dünyanın en büyük 10 ülkesi olabilmek için çalışıyoruz.

- Dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi amaçlayan bu vizyon doğrultusunda çok daha büyük atılımların hazırlıklarına giriştik.

- PKK'nın çukur eylemlerini, bombalı saldırıları hatırlayın. DEAŞ'ın tacizlerini, bombalı eylemlerini hatırlayın. Hepsini bir kenara bıraktım. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlayın.

- Saldırıları sonuç vermeyen terör örgütü üyelerine kapıları ardına kadar açarak gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır.

- Bir hususun altını çizmek istiyorum. Biz ülkemizi başkaları öyle istiyor diye değil, milletimiz layık olduğu için geliştirmeye tesise çalışıyoruz. Bunun adına demokrasi dememiz tüm dünyada ortak kavram olduğu içindir.

- Kendimizle birlikte ister tarihi bağlara dayansın, ister yeni ilişkiler kurmuş olalım, tüm kardeşlerimiz için aynı mücadeleyi vermekte kararlıyız. Bunun adı Türkiye modelidir. Başka bir yerde insani değerler üzerine bina edilmiş böylesine samimi bir demokrasi, adil bir kalkınma hedefi, köklü bir hak ve adalet ideali bulamazsınız. İnşallah 2053 vizyonumuzu böyle bir model üzerine inşa edeceğiz.

- Ülkemizde bir kesim ısrarla bizi kendi sığ sularına çekmeye çalışıyor.