Emre Çolaklı Deportivo'nun maçı 12 kişide Kovid-19 çıkması nedeniyle ertelendi

Son dakika haberine göre, İspanya 2. Ligi'nde Emre Çolak'ın takımı Deportivo ile Fuenlabrada arasında oynanması gereken maç 7 futbolcu ve 5 teknik ekip üyesi olmak üzere toplam 12 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine ertelendi. 12 kişinin de Fuenlabrada takımından olduğu bildirildi.

Emre Çolaklı Deportivo'nun maçı 12 kişide Kovid-19 çıkması nedeniyle ertelendi

İspanya Futbol Federasyonu'nun aldığı kararlar gereği 7 oyuncu ve 5 teknik ekip üyesinde virüs tespit edilmesi üzerine Deportivo - Fuenlabrada maçı ertelendi. 12 kişinin de Fuenlabrada takımından olduğu bildirildi. 

Ancak bu olay İspanya'yı karıştırdı. Nedeniyse 2. Lig'de son hafta maçlarının oynanıyor olması.

Fuenlabrada, Elche ve Rayo Vallecano takımları play-off'a kalma mücadelesi veriyor.

Bütün maçlar aynı saatte oynanırken Elche ve Rayo Vallecano kulüpler Fuenlabrada'nın maçının ertelenmesine tepki gösterdi.

Deportivo'nun ligde kalabilmesi için Fuenlabrada'yı mutlaka yenmesi ve rakipleri Albacete ve Lugo'dan birinin puan kaybetmesi gerekiyor. Hal böyle olunca Deportivo'nun düşme hattındaki rakipleri Lugo ve Albacete kulüpleri de bu gelişmeyi sert bir biçimde karşıladı.

Öte yandan La Liga'ya yükselmek için Fuenlabrada ile yarış halinde olan Rayo Vallecano takımından çok sert bir açıklama geldi.

Vallecano kulübü Fuenlabrada'nın virüslü olmayan oyuncularla sahaya çıkması gerektiğini savundu. Rayo Vallecano haklarını mahkemede arayacağını açıkladı.

Rayo Vallecano kulübü "Eğer Fuenlabrada'nın maçı erteleniyorsa tüm takımların maçları ertelenmeli" yorumunda bulundu.

Ancak Vallecano'nun itirazları kabul görmedi ve Deportivo - Fuenlabrada dışındaki maçları başladı.

Bir skandal daha

Öte yandan Rayo Vallecano futbolcusu Yacine Qasmi, Santander ile oynayacakları maç başlamak üzereyken kadrodan çıkarıldı. İspanyol basınında yer alan haberlere göre Qasmi, teknik direktörüne koronavirüs testi pozitif olan biriyle birlikte olduğunu itiraf etti ve bunun üzerine kadrodan çıkarıldı.