ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman ve Veliaht Prens Selman idama mahkum edildi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, savaş suçu işlediği iddiasıyla yargılandığı Yemen tarafından idama mahkum edildi. Trump ile birlikte Suudi Arabistan Kralı Salman, veliaht prens Muhammed Bin Salman ve 6 kişi daha idama mahkum edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman ve Veliaht Prens Selman idama mahkum edildi!

Saba haber ajansı, Suudi Arabistan liderliğindeki bir askeri ekibin 2019 yılında bir okul otobüsünün hava saldırısında vurulmasıyla 40'ı çocuk 51 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından başlatılan davada başta ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Salman olmak üzere 9 kişiye idam cezası verildiğini duyurdu. Husilere bağlı mahkeme idam kararlarını açıkladı.

Sanıklar aleyhine açılan dava bugün Houthi idaresindeki Saada Valiliğindeki İhtisas Ceza Mahkemesinde gıyabında görüldü ve ABD liderine idam cezası verildi.

Mahkeme Trump, Suudi Kralı Salman, Suudi Veliaht Prens, Suudi Hava Kuvvetleri Komutanı Turki bin Bandar bin Abdulaziz ve Yemen Cumhurbaşkanı Abedrabbo Mansour Hadi'ye idam cezası verdi.

Yemen'in Başkan Yardımcısı Ali Mohsin Al-Ahmar, Başbakan Ahmed bin Dagher, Savunma Bakanı Muhammad Al-Maqdishi ve eski ABD Savunma Bakanı James Mattis de idam cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca sanıkların 2019 hava saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine 10 milyar dolar para cezası vermesine karar verdi.

Bir okul otobüsüne isabet eden ve 40'ı çocuk 51 kişinin ölümüne neden olan hava saldırısıyla ilgili suçlamalar nedeniyle dava açılmıştı.