Fetullah Gülen’in yeğenlerinin cezası belli oldu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen'in cezaları belli oldu. Terörist elebaşının iki yeğeni de silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 12'şer yıl hapisle cezalandırıldı.

Fetullah Gülen’in yeğenlerinin cezası belli oldu

Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada terörist elebaşı Fethullah Gülen'in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen 12'şer yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Sakarya Cezaevi'nden SEGBİS aracılığı ile katıldı.

"Telekominikasyon şirketinde çalıştığım için askerler arıza bildirirlerdi"

Sanıklardan örgütün mahrem yapılanması içinde "asker imamı" olduğu iddiası ile yargılanan Şamil Gülen suçlamaları reddetti. Genelkurmay Başkanlığıyla GSM hattı üzerinden yaptığı görüşmeler sorulan Şamil Gülen, bir telekomikasyon şirketinde 10 yıldır çalıştığını, son 3 yılda ise askeri hatlarla ilgilendiğini söyledi. Gülen işi gereği hatlarında sorun olan askerlerin kendisini arayarak arıza bildirdiğini savundu.

Şamil Gülen Ankara'ya sık sık neden geldiği sorusuna ise Ankara'da hastanede yatan babasını ziyaret için geldiği yanıtını verdi.

Örgütün yayın organlarına abone olduğunu soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadede söylediğini aktaran Şamil Gülen, ByLock kullanmadığını öne sürdü, terör örgütü üyeliği suçlamasını da kabul etmedi.

" O telefonla ben değil babam konuştu"

Tavus Bin Keysan Gülen ise adına kayıtlı telefonlarla bazı örgüt yöneticilerini aradığı yönündeki suçlamayı reddeti. Gülen, örgüt üyeleri ile yapılan görüşmelere ilişkin soruyu ise konuşmaları kendisinin değil babasının yaptığı şeklinde açıkladı. Gülen telefon hattını,  yatalak babası konuşsun diye aldığını söyledi.

2000-2008 yılları arısnad örgütün eğitim kurumlarında çalıştığı belirlenen Tavus Bin Keysan Gülen, o işlerde de babasının ısrarı ile sigortalı olmak için çalıştığını anlattı. ABD gezilerinin ise iş gezisinden ibaret olduğunu savundu. 

Müzakere arasından sonra hükmü açıklayan Mahkeme Başkanı Şükrü Çağlar, sanıklar Şamil Güler ve Tavus Bin Keysan Gülen'i, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.