Son dakika haberi: Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Emekli maaş zam oranları belli oldu! SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak?

Son dakika haberi: Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre enflasyon haziranda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 oldu. EYT'lilerin de içinde olduğu yaklaşık 15,5 milyon emeklinin maaş zam oranları da enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapacağı çalışma sonrası refah payının da eklenmesiyle emekli maaşları netleşecek. Zam oranı ne kadar oldu, emekli maaşları ne kadar olacak? İşte 2023 Temmuz zammı emekli maaşları

Son dakika haberi: Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Emekli maaş zam oranları belli oldu! SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak?

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.  Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 3,92 yıllıkta ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca emekli 'emekli maaş zam oranları ne kadar oldu?' sorusuna yanıt arıyor. Peki emekli maaş zam oranları ne kadar oldu, temmuz ayı emekli maaşları ne zaman netleşecek, emekli maaşları kaç TL olacak? İşte tüm detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı sonrası Mart ayından itibaren emekliye zam düzenlemesi, memura zam, asgari ücrete temmuz zammı çalışmalarını yürüttü.

İlk düzenleme asgari ücrete zam adımı oldu. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücret yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Sıra emekli zammı ve memur maaşları düzenlemesine geldi.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAM ORANI BELLİ OLDU

TÜİK 3 Temmuz 2023'te yayımlanacağı duyurulan Haziran ayı enflasyon verilerini Kurban Bayramı nedeniyle 5 Temmuz'da yayımlayacağını daha önce duyurmuştu.

Bugün açıklanan haziran ayı enflasyon rakamları sonrası emekli maaş zam oranları da belli oldu.

6 aylık enflasyon farkının yüzde 19,77 olarak hesaplanması ile SSK emekli zammı ve Bağ-Kur emekli maaşları da Temmuz ayından itibaren bu oranda artmış oldu.

Öte yandan yapılacak düzenlemeyle maaşlara refah payı da eklenecek.