Valilik açıkladı: Kamu binalarına 'HES Kodu' ile girilecek

Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs nedeniyle alınan önlemlere her geçen saatte bir yenisi ekleniyor. Son olarak Kırıkkale Valiliği, kamu binalarına 'HES Kodu' ile girilebileceğini açıkladı.

Valilik açıkladı: Kamu binalarına 'HES Kodu' ile girilecek

Kırıkkale'de Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasıyla giriş yapılabileceği bildirildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentte salgınla mücadele çalışmalarını değerlendirdi.

Bu kapsamda, kamu binalarına giren vatandaşlar için HES kodu onayı sorgulanmasına başlandığı aktarılan açıklamada, "İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı gereğince başta Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vb. gibi kalabalık olan kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptıracak vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu 'Hayat Eve Sığar' uygulaması üzerinden 'HES' kodu sorgulaması yapılarak başvuruları değerlendirilecektir" denildi.

HES kodu nasıl alınır? Kamu binalarına giriş için HES kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar Uygulaması üzerinden "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girerek HES kodu oluşturulabilecek.

Buradan HES Kodu Oluşturur butonuna tıklanacak ve kodun kullanım süresi seçilerek kod oluşturulacak.

Valilik açıkladı: Kamu binalarına 'HES Kodu' ile girilecek - Resim : 2Bir başka yöntem ise SMS. Buna göre vatandaşlar cep telefonlarında SMS (mesaj) bölümünden yeni bir mesaj açılıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023'e SMS olarak atılacak.

Sonuç cep telefonunuza iletilerek HES kodunuz mesaj olarak size ulaştırılacak.