Gözler Beştepe'de! Kritik Kabine toplantısı sona erdi

Türkiye'de son dönemde büyük bir artış gösteren koronavirüs vakalarının ardından kritik Kabine toplantısı sona erdi. Toplantıdan kademli mesai ve sokak sokak kısıtlamalarını artırma kararı çıkması bekleniyor.

Gözler Beştepe'de! Kritik Kabine toplantısı sona erdi

Dün akşam gerçekleştirilen ve sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarda bulunduğu Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, kurulun aldığı tavsiye kararları Kabine üyelerine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaılan toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarına ilişkin sunum yaptı.

Amaç Ramazan ayında insan hareketliliğini azaltmak, vaka sayılarını düşürmek.

Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler Kabine toplantısında görüşüldü. 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek. Toplantıdan kademeli mesai kararının çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, tam kapanma beklenmiyor. Ancak önlemlerin daha da artacağı tahmin ediliyor.

1 Mart itibariyle başlayan kademeli normalleşme sürecinde "geriye dönüş ya da tam kapanma olacak mı" kabine üyeleri karar verecek.