Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze ve uzaktan eğitime hazırlıkları değerlendirdiği EBA buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Olağanüstü şartların, olağanüstü çabaları da birlikte getirdiğini belirten Selçuk, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimden çok daha zor olduğunu vurguladı.

Selçuk, "Süreci bir çok ülkeden daha başarılı yürüttük. 15 Şubat itibariyle yeni bir döneme başlıyoruz. Dileğimiz salgının en kısa sürede bir engel olmaktan çıkması. Hepimizin gönlü okullarımızın açılmasından yana olsa da, bizler salgının seyrine göre en akli kararı vermek zorundayız. Salgının başından beri olduğu gibi tüm ihtimalleri hesaplayarak öğretmen ve çocukları buluşturmak istiyoruz. Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla, hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj gibi etkinlikleri göz önüne alarak planlamamızı yaptık. Yakın bir zamanda bu konudaki yol haritamızı sizlerle paylaşacağız" dedi.